Nokia може да е продала 330 000 телефона Lumia в Щатите

Nokia може да е продала 330 000 телефона Lumia в Щатите
Нито Nokia, нито Microsoft до момента са споделяли цифри за точните продажби на телефоните от серията Lumia, но това не означава, че никой не се интересува от тях. Затова от агенция Asymco са сглобили собствена статистика със скорошните данни на Nielsen и comScore, която, макар и неточна, се надяваме, че поне се доближава до реалното състояние на нещата. Според анализа продадените в САЩ телефони от серията Lumia за около 4 месеца са 330 000. Според обявените наскоро резултати от пазарни проучвания номер едно по продажби в САЩ е Android с 51% пазарен дял, а втори са Apple с iOS и 34% пазарно присъствие. На трето място е BlackBerry OS с 9%. Windows Phone пък е чак на пето място с 1,3%.

http://www.asymco.com/2012/07/13/how-many-lumia/

 • Справят се повече от добре - фините никога не са имали много силно присъствие в Северна Америка, реално са с положителен резултат. Похвални са резултатите за тримесечието (продажби в световен мащаб): за 2Q са продали 3.71 милиона сматфона с WP (дивизията за смартфони има над 14 милиона броя продадени бройки общо), което е с над 80% повече, съпоставено с резултатите за 1Q. С тези темпове ще са отново "в играта" за последното тримесечие. В момента за 2Q по отношение продажба на смартфони Самсунг са лидер с 50 милиона броя и Apple с 35 милиона броя.
  asenna5
 • Nokia не са софтуерна фирма и не могат сами да създадат конкурентна ОС. Освен това избраха Win вместо Android и ето ги сега се борят за оцеляване. Всичко може да се промени съвсем скоро разбира се, ако телефоните с Win 8 излязат супер популярни и успешни.
  osama11
 • Nokia преди се радваха на много милиони продажби на смартфони. Резултата е смешен. Това трябва да са продажбите за месец на един пазар, ако Елоп иска компанията да оцелее.
  vladovn
 • В крайна сметка никой не ги е карал години наред да игнорират конкуренцията, след което да вземат потресаващото решение да се откажат от платформата с огромни перспективи MeeGo, да уволнят хората и да се захванат с платформа, която никой не харесва в мобилните устройства (Windows). Резултатите са ясни, Nokia като лидер успя за нула време да спечели омразата на феновете си, тъй като отговаряше на Apple, Google и RIM с безполезната Symbian. Microsoft винаги са били обект на присмех, що се отнася за мобилна OS. Събраха се две мързеливи компании, които дълго време са лежали върху монополните си навици, а сега хората просто ясно заявяват, че нямат доверие в техните продукти и с право. Следващата стъпка на Nokia най-вероятно ще е да се откаже от Microsoft и да купи Jolla, ако й останат пари и изобщо някакъв потенциал да продава телефони под бранда Nokia.
  SwollenMembers
 • [Quote]Това ми се вижда малко.[/Quote] За разлика от твоите мнения които избълва до сега(no)(no)(no)
  rado243
 • Това ми се вижда малко.
  frani_glass