Nokia освежава серията Asha с нова платформа и устройства

Nokia освежава серията Asha с нова платформа и устройства
Nokia обеща днес да покаже нови устройства и както предположихме, мястото за премиерата им в Индия подсказа, че става дума за модели от бюджетната серия Asha. Заедно с това дебютира и новата платформа Asha, базирана на технологията на компанията Smarterphone, която Nokia закупи в началото на миналата година. Тя залага жестове за управление и на пръв поглед прилича на софтуера в Nokia N9, но с два екрана - един за нотификации и актуална информация, наречен Fastlane, и втори - за списък с приложения. Превключването между приложенията става с жест или чрез централния хардуерен бутон.

Asha 501 е първото устройството в новата серия 500, която заема различни елементи от устройствата Lumia, а освен това е първото с новата платформа Asha. Разполага с 2G възможности, които според Nokia се ползват изключително в по-голямата част на света, но по-късно ще бъде добавен и модел с 3G. Устройството има батерия, която осигурява до 17 часа за разговори или до 48 дни работа в режим на изчакване, а от това, което видяхме в демонстрацията, работата му е изненадващо бърза за бюджетен телефон.

Сред характеристиките влизат 3.2МР камера (записва 320 x 240 видео), 4GB карта в комплекта, 3" капацитивен дисплей с резолюция 320 x 240 пиксела, WLAN 802.11 b/g за връзка с безжични мрежи и батерия с капацитет 1200 mAh. През третото тримесечие ще бъде достъпно за изтегляне и приложението Nokia HERE с базови позициониращи възможности. Продажбите започват през юни на препоръчителна цена от 99 долара преди такси и субсидии.

http://www.nokia.com/global/products/phone/asha501/

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Все едно е единствения производител на мобилни устройства, който го прави ^^.
    Wishmak3r