Nokia потвърди завръщане при смартфоните догодина

Nokia потвърди завръщане при смартфоните догодина

През месец май стана ясно, че марката на Nokia ще се завърне на пазара на смартфони чрез финландската компания HMD global и оттогава сме в очакване това да се случи. Признаваме, че с интерес очакваме премиерата на първите й телефони и таблети с Android, но вече се заговори, че това най-вероятно ще стане в началото на следващата година. Поредното доказателство, че 2017 ще бъде годината, която феновете на Nokia чакат отдавна, идва от фирмена презентация от провелото се наскоро събитие за инвеститори Capital Markets Day 2016.

В нея има слайд, който посочва, че през следващата година предстои завръщане на познатата марка при смартфоните, а сред другите цели е разширяване на бизнеса с лицензиране на технологии в мобилния сектор, при автомобилите и в областта на потребителската електроника; подобряване на позициите в сектора на дигиталното здравеопазване (след придобиването на френската компания Withings) и разширяване на лидерската позиция при виртуалната реалност. Вече е почти сигурно, че представянето на новата линия мобилни устройства ще бъде в рамките на мобилния конгрес в края на февруари.

Изпълнителният директор на Nokia Раджив Сури ще говори в рамките на конферентната програма, а освен това справка със сайта на събитието показва, че HMD global е запазила много щандове в зала 2, които най-вероятно ще ползва за срещи с партньори и клиенти. На името на компанията има и щанд в двора между залите на голямото събитие. Наскоро представител на Microsoft потвърди, че смартфоните ще дебютират в началото на следващата година, а в началото на месеца стана ясно, че HMD global е избрала Mother за своя глобална рекламна агенция, която в началото на следващата година ще пусне мащабна кампания за старта на новите смартфони Nokia.

Източник: Nokia

 • Предполагам иска нещо като неговия Lenovo P70. Аз лично се надявам да изкарат телефон с отлична камера каквато имат 808 и 1020, разбира се усъвършенствана.
  Вито
 • А какви трябва да са според вас?
  tzincbg
 • За съжаление са залитнали по "фешЪн играчките"... (no) 5.2" и 5.5" QHD (2560x1440) SD 820 3000 mAh Ще бъдат едни от многото...
  PoceH_BS
 • Да де - ама критиките към Android не ги изтриха, само към IOS. Двоен стандарт.
  tzincbg
 • Към ВСИЧКИ! Както винаги темата се превърна в поредния ВЕЧЕН СПОР. Идеята на темата се забрави. Почти нищо не се пише по същество. Не се чудете, че голяма част от мненията са изтрити. (Не съм ги трил аз) Ако нямате какво да пишете по темата, предлагам пак да се пусне тема СПАМ и там да се надпирате.
  geleto_
 • говорим за съвсем различни неща. Явно под "разминали" имаш впредвид колко произведени телефона има с нея, а не усъвършенстване, което според мен е доста глупаво, защото сравняваш една Компания срещу 1000. Останалите производители просто нямат алтернатива. А второто ти изказване където си ме цитирал е повече от глупаво...айфона бил сякъл, имал нужда често от рестарт и бил пълен с бъгове и грешки, ти или не си добре, или не си хващал айфон в ръка да твърдиш нещо такова. Андроид има много плюсове, но си се хванал да спориш точно там където нямаш никакъв шанс да излезеш прав.
  feuer34
 • [Quote]Е чак пък "отдавна задминала другите 2 операционни ситеми..." е малко пресилено казано. [/Quote] 87% Андроид, iOS 11%, останалите 2%. Щом това е пресилено, колко трябва да са процентите за да е точно(да не е пресилено)? [Quote]но все пак, дори флагманите на основните фирми са пълни с бъгове и грешки, сечене, греене и нужда често от рестарт.[/Quote] Абсолютно същото важи и за айфоните.
  СтенлиРойс
 • аз писах че в случая подкрепям iOS но и на мен не ми хареса как се изтри всичко, не знам какво нередно видяха в половината от коментарите. В последно време започвате да прекалявате, да не последвате примера само на други две-три медии които изчезнаха, и без това едва се намира какво да се коментира в безинтерсния ви сайт, от последните 10 новини само една е коментирана и без логика в написаните вече мнения защото половината са изтрити.
  feuer34
 • Как админите изтриха аргументите, доказващи къде куца Iphone... фенбойчета заблудени са.
  tzincbg
 • Ами то е логично да са с Андройд с какво друга да са с iOS няма как да са, а няма да имит необходимите ресурси и време тепърва да изграждат нова ОС. Ако телефоните са качествени, защо да нямат успех в Континентална Европа, вероятно и в Южна Америка, Китай е залят с местни производители, в САЩ се ползва Samsung и Apple, и LG. В Северна Европа Дания, Норвегия Apple е с над 40% пазарен дял.В Япония също Apple. В Испания, Италия Уауей гони Самсунг. Пазарът е много разводнен в момента. В крайна сметка много бих се радвал, ако излязат сносни телефони от този опит.
  NickRey
 • Може ли да споделиш какъв избор имат HMD global, М? Нека ти подскажа, Ябълките няма да им дадат iOS и вече се опариха доста здраво от M$. Ако говориш конкретно за моя избор, той е логичен - при дългогодишно използване на Линукс (Debian) съвсем естествена беше миграцията от Symbian (Nokia) към Андроид. При андроид все още имаш избор от многобройни у-ва, при другите 2 ОС какво имаш? По 1-2 модела на кръст и това е. Също така имаш избор дали да позваш услугите на Гугъл или не, при другите две ОС-и си здраво "вързан" към компанията майка и това е. :D Не че очаквам да разбереш/проумееш какво съм написал... (whistle)
  PoceH_BS
 • Е,нали точно ти, като върл фен на Android, обичаш “избора“? Или просто Android е идеална ОС във всяко отношение и не ми е нужно нощо друго? От кораба-майка са ви научили добре. :D
  muamamu1
 • А по-добре ли е да имаш избор между 2-3 апарата с една ОС. Чудно ми е как щяхте да говорите ако на пазара имаше една марка автомобили с 2 модела автомобили - примерно Голф и Пасат - всички с един и същ двигател. Дали щяхте да казвате - важното е че работи добре.
  iavorski
 • [Quote]По важно е от това да се чудиш кой ши*ан Google процес ти точи батерията, нали?[/Quote] Пробвайте видеото от линковете на "безценното си" и елате да споделите резултата... :D https://www.iphones.ru/wp-content/uploads/2016/11/IMG_0942.mp4 https://yadi.sk/i/oOU91rgJz5x62
  PoceH_BS
 • Ами и на Iphone често същото се чудиш, защо ми пада батерията така бързо. Всичко опира до какво инсталираш: https://www.quora.com/Why-does-my-iPhones-battery-drain-quickly?share=1
  tzincbg
 • Е да, все пак най-важното на един телефон е да може да си слагаш mp3-ка за мелодия когато се присетиш. По важно е от това да се чудиш кой ши*ан Google процес ти точи батерията, нали?
  iWolff
 • Това не са проблеми на Андроид, а проблем от инсталирането на много приложения до препълване, пиратски игри и вируси. Предпочитам да трябва да помисля, но да имам достъп до файловете като на компютър и да мога да си сменя мелодията на музика от телефона с 2 клика, не като на Iphone само през компютър. Аз на много по-евтини Андроиди нямам проблеми със забивания, прегрявания и рестартирания, дори на Android tv box от $26. Просто му се правят оптимални настройки и всичко заспива.
  tzincbg
 • Е чак пък "отдавна задминала другите 2 операционни ситеми..." е малко пресилено казано. Толкова много бъгове и дефекти в Андроид заедно с обилно греене и огромна несъвместимост на някои приложения с определени телефони не мисля че го правят нещо повече от ios. Вярно е че от гугъл просто няма как да имат толкова огромен контрол върху толкова устройства, но все пак, дори флагманите на основните фирми са пълни с бъгове и грешки, сечене, греене и нужда често от рестарт.
  feuer34
 • [Quote]Силно се надявам да не са с Хандроид.[/Quote] И с каква ОС се надяваш да е, М? Андроид отдавна задмина другите 2 мобилни ОС и от новата компания (лицензирала името Нокия) правилно са се насочили към него, надявам се само да не залитнат в посоката на "фешЪн играчките" и всичко ще им се получи. :)
  Rosen Petkov
 • И аз искам модели с Winphone10, ама няма. Майкрософт сами си съсипаха продажбите на телефоните, защото не разбират от тази работа. Те разбират от програми.
  NIkolay Nuk