Nokia представи Lumia 1520

Nokia представи Lumia 1520
В Абу Даби по време на последното издание на събитието Nokia World, Nokia представи най-големия смартфон в серията Lumia. Устройството носи името Lumia 1520 и предлага 6" full HD дисплей и четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2.2GHz. Устройството запазва познатия промишлен дизайн като залага на поликарбонатна пластмаса за изработка на корпуса и на пръв поглед комбинира детайли от Lumia 720 и Lumia 925. Lumia 1520 ще се предлага в различни цветове, а черната версия ще е с матиран корпус от рециклиран материал.

По отношение на камерата също откриваме познати технологии. Компанията е използвала 20МР сензор, който е снабден със система за оптична стабилизация, а системата PureView позволява мащабирането (2 пъти) на изображението при запис на снимки и видео без загуба в качеството. Камерата сe управлява чрез новото приложение Nokia Camera, което комбинира функции от досегашните приложения Pro Camera и Smart Camera.

Устройството разполага още с батерия с капацитет 3400 mAh и вградена функция за безжично зареждане. Вградената памет е 32GB и може да се увеличи чрез microSD карта, а оперативната памет е 2GB. Lumia 1520 има 4 микрофона (2 върху предната и 2 върху задната страна), които позволяват записа на виртуален обкръжаващ звук и могат да се използват за редуциране на шума при разговор. Продажбите на Nokia Lumia 1520 започват през последното тримесечие на цена 750 долара.

 • Браво на Nokia,много ми харесаха новите модели.Искренно се надявам акционерите да отхвърлят сделката с Майкрософт и Nokia да започне да предлага и телефони с Android.Честно казано,аз съм почитател и на WP средата,но ако пуснат и с Android определено ще ползвам само моб.апарати с марката Nokia.Почитател съм на WP за това,че е подреден и прост.Да Androida ми мога да го правя всичко,но ми идва малко шарен.Успех Nokia.
  Johnniie
 • [u]Nokia Lumia 1520's Daylight visibility demoed[/u] (woo)(yes)(yes) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RJchEAmbynw[/Youtube]
  A.M.K.
 • Дам, супер е само един ксенон дето не са и сложили иначе е трепач телефона(whistle)
  Beчния
 • Да не се ослушват тогава, ограничения WP за нищо не става, поне за мен. 8 инча също е вариант, но ми се иска да мога да говоря с устройството...
  Вито
 • На осем се събира, вероятно ще може и на шест.
  vladovn
 • Хахахаха, да дисплея е отличен, но за съжаление ОС все още не ми допада... Някой има ли идея, възможно ли е в 6 инча да се побере Win 8.1?
  Вито
 • Е т\'ва е телефона ;). Значи от сега му се точа , макар че не си падам по многото инчове :).
  vanci1990