Nokia представи първият смартфон с Windows Phone и NFC възможности (обновена)

Nokia представи първият смартфон с Windows Phone и NFC възможности (обновена)
Съвместимостта с технологията NFC е една от липсващите възможности на платформата Windows Phone, но това скоро ще се промени. Една от първите компании, които са готови да покажат такъв продукт, е Nokia. Компанията обяви, че очакващият премиерата си модел Lumia 610 NFC ще разполага с чип за безжична връзка на къси разстояния, който ще позволи работата с NFC етикети или връзката с аксесоари с NFC (като Nokia Essence и Play 360, за които писахме наскоро). Освен това телефонът ще е съвместим със системата MasterCard Paypass за извършване на безконтактни разплащания само с докосване на телефона до терминала.

Засега видеото, което представя устройството, е скрито (намерихме и друго копие на клипа), което подсказва, че премиерата му е станала случайно. Все още не е ясно дали NFC е включен в оригиналния Lumia 610, или телефонът ще получи друга версия с чипа.

Ново (11:30)
Според TechCrunch премиерата на телефона ще бъде днес в 15 часа българско време, когато Nokia ще обяви, че устройството ще се предлага от Оrange. Представянето съвпада и с началото на конгреса WIMA NFC 2012, който се провежда в Монако.

http://techcrunch.com/2012/04/11/nokia-is-launching-its-first-windows-based-nfc-phone-at-1pm-uk-time-today/

Ново (12:30)
Информацията за Lumia 610 с NFC вече е официална. Телефона е нова версия на Lumia 610 с NFC чип и ще се предлага първо от оператора Orange на различните европейски пазари, на които компанията работи. Освен за връзка с аксесоари и работа с NFC етикети, Lumia 610 с NFC ще се ползва и за мобилни разплащания като ще е съвместим със системите MasterCard PayPass и Visa payWave. Продажбите на устройството ще започнат в началото на третото тримесечие.