Щатската премиера на Nokia Lumia 900 не мина без проблеми

Щатската премиера на Nokia Lumia 900 не мина без проблеми
Nokia Lumia 900 дебютира в Щатите през уикенда с масирана рекламна кампания, подкрепена от Nokia, Microsoft и AT&T, и както става обикновено, вече започнаха да се появяват и оплаквания от първите потребители. Някои от тях имат проблеми с възможностите за безжична връзка през LTE и 3G, което според Nokia се дължи на софтуерен бъг. Компанията вече обяви, че е готова с ъпдейт, който ще бъде пуснат на 16 април. Междувременно американските потребители, които не искат да чакат, могат да ги заменят за други устройства с обновения софтуер в магазините на AT&T. В допълнение, Nokia ще даде на всеки потребител, купил Lumia 900 до 21 април, отстъпка от 100 долара в следващата им сметка, което на практика ще направи цената на телефона 0 долара (досега се предлагаше за 99 долара при сключване на двугодишен договор).

Проблемите с трафика на данни при използване на мобилна връзка засягат само някои телефони, като част от потребителите са успели да ги отстранят след рестартиране на телефона или като са добавили отново настройките за връзка на AT&T. Все пак Nokia отхвърли съмненията, че става дума за хардуерен дефект, и поясни, че виновен за проблема е бъг в управлението на паметта, който ще бъде отстранен с предстоящия на 16 април ъпдейт. Междувременно всички нови телефони, които бъдат закупени от AT&T, ще работят нормално.

Прави впечатление бързата и адекватна реакция на компанията, особено в сравнение с дългото мълчание на Apple при излизането наяве на проблемите на iPhone 4S с антената. Nokia залага много на новото си навлизане на американския пазар и Lumia 900 има голямо стратегическо значение за тези планове. Проблемът отново повдига и въпроса за отношението на AT&T към ъпдейтите - има информация, че компанията е научила за бъга от съобщения на свои служители, като той не е бил открит по време на извършените вътрешни тестове.

  • [Quote]Прави впечатление бързата и адекватна реакция на компанията, особено в сравнение с дългото мълчание на Apple при излизането наяве на проблемите на iPhone 4S с антената.[/Quote] Няма как да не споделя, че това е забавно.
    keyone
  • Много смешно. Можеше да си спестиш жалкият пост, wp мразецо.
    Wishmak3r