Nokia разкри плановете си за работата по Symbian в следващите години

Nokia разкри плановете си за работата по Symbian в следващите години
Следващите версии на Symbian след Anna и Belle се казват Carla и Donna, става ясно от разкрити от Nokia по време на конференцията Nokia Develper Day в Мексико подробности за по-нататъшното развитие на платформата. Symbian Carla ще е версия, предназначена за устройства, които разполагат с процесори с работна честота 1GHz или по-висока, и ще бъде готова в края на 2012 г. или началото на 2013 г. С нея очакваме нов уеб браузър, нови уиджети, както и много нови възможности за работа с NFC, плюс съвместимост с технологията Dolby Surround. Това означава, че телефони като N8, C6-01, C7, E7, E6 и X7-00, които в момента работят със Symbian Anna, едва ли могат да очакват ъпдейт за Symbian Carla.

Symbian Donna може би ще се появи преди края на 2013 г. или в началото на 2014 г. Тази версия на платформата ще работи с двуядрени процесори. Лошата новина е, че ако наистина няма да видим Donna преди 2014 г., по това време двуядрените телефони може би вече няма да са така актуални във високия клас, но пък ще са достатъчно евтини за поставяне в модели от среден и по-нисък клас, към които вече се цели Symbian. Добрата новина е, че Nokia се справя добре с оптимизацията на Symbian, за да работи добре и със скромен, в сравнение с останалите платформи, хардуер.

Иначе до края на годината ъпдейт до Symbian Belle ще бъде пуснат за Nokia X7-00, E6 и 500. Устройствата, които работят със Symbian Anna, на свой ред ще могат да очакват Belle в началото на следващата година. Имайки предвид, че Nokia ще приключи с работата по Symbian през 2016 г., по всяка вероятност описаните планове изчерпват и плановете на Nokia, свързани с платформата. Все пак, предвид досегашната история на компанията, е сигурно, че потребителите на смартфоните й ще получат немалко софтуерни ъпдейти.

http://www.gsmarena.com/symbian_carla_and_donna_to_come_next_but_not_for_everyone-news-3394.php

 • Nokia N8 и C7 също бяха включени към списъка на телефоните изброени в статията, така че може да очакваме и за тях Belle до края на годината. Определено се излагате с актуалността на информацията.
  tkpremium
 • май май Ема ще е :D:D
  alskaranne
 • [Quote]Belle Carla Donna[/Quote] "Тайфуни с нежни имена"-една прекрасна книга на Б. Райнов,ама нокиа май ще си останат с "тайфуни в чаша с вода" :D:D:D под акомпанимента на "Ти ужасно закъсня" :D:D:D
  rado243
 • [B]B[/B]elle [B]C[/B]arla [B]D[/B]onna Много модерно стана да си кръщават версиите с поредни букви от азбуката. Следващата сигурно ще е [B]E[/B]mma.
  Parmenion
 • (yes)(yes) и аз забелязвам,че с доста дни закъснение идват новините в нашият любим сайт
  alskaranne