Nokia ще ребрандира всички продукти на Withings със собствената си марка

Ако си спомняте, в началото на 2016 г. Nokia купиха Withings с намерението да стъпят по-стабилно на пазара на интернета на вещите. Въпреки че не са крили какви са намеренията им, от компанията най-сетне споделиха повече подробности за бъдещите си планове по време на мобилния конгрес.

Най-важното е, че през лятото очакваме серията продукти, които сега носят марката на Withings, да изчезнат и да започнем да ги виждаме само с логото на Nokia. Заедно с обновения брандинг очакваме и нова версия на приложението Health Mate, която би трябвало да предостави по-удобен и по-лесен за използване интерфейс. Потребителите ще имат бърз достъп до обобщена информация за деня, а освен това ще могат лесно да споделят информация за прогреса си с други членове на семейството.

Сред нововъведенията ще бъдат програми за трениране, чиято цел е да помогнат на потребителите не само да следят прогреса си, но и да напредват в развитието си. Програмите ще са за 8 седмици и ще са базирани на лични данни и предпочитания. Nokia работи с фитнес треньори и медицински специалисти за изготвянето на тези програми, а ако те се окажат ефективни, компанията може бързо да спечели преднина пред конкурентите на пазара.

В момента персонализираните тренировки чрез софтуер изискват допълнителни устройства и са скъпи. Първото приложение за широка употреба, което успее да предостави ефективни съвети и програми за трениране без допълнително оскъпяване или без да е необходимо да се използва допълнителен хардуер, със сигурност ще спечели бързо аудиторията. Новите версии на продуктите на Withings очакваме в началото на лятото.