Nokia ще се бори с Android с още по-евтини смартфони

Nokia ще се бори с Android с още по-евтини смартфони
Сигурно помните, че част от мерките, които Nokia ще вземе за възвръщане на пазарните си позиции са съкращението на 10 000 работни места до края на 2013 г. и разширяване на ценовите категории, в които предлага телефони от серията Lumia. По време на конферентния разговор след анонса на мерките за икономии, Стивън Илъп уточни, че Nokia планира да пусне и по-евтини телефони с Windows Phone, за да отговори на конкуренцията на Android. Не че и в момента от серията Lumia няма телефони от нисък клас, но финландците ще се постараят да пуснат още по-евтини устройства, за да могат да наваксат преднината, която Android си осигури при смартфоните от нисък клас.

 • Имам едно СЕ К810i ползвам го с един бобец и не мога да повярвам колко дебели са ги правили телефоните преди, а менюто наистина е много лесно, не че на Нокиите е трудно. По темата каквато и евтина Нокиа да извадят всеки бюджетен андроид, ще е по добър.
  Ванката
 • Ericsson/SE винаги са били много по - лесни за навигиране и логични. Едва ли има по - приятно меню от това на шведите.
  vladovn
 • Сега моделите им не са много по-различни, само че хората взеха да се усещат, че са останлите в миналия век.
  keyone
 • [Quote]Купуваха се до голяма степен заради клишето[/Quote] Прав си до някъде. Обаче по удобно и просто меню предимно при обикновените телефони нямаха равни. Даже и в известна степен и при симбиан. Майка ми ако и дам телефон различен от s30(в момента Х1-01) няма да се оправи.
  AVKansazov
 • Купуваха се до голяма степен заради клишето, че "Нокия си е Нокия", без никакви разумни доводи в подкрепа на избора на марка. Включително и повечето хора от роднините ми имат Нокия ей така, по инерция, без да знаят защо и определено без да са се интересували от софтуерни/хардуерни качества
  mkpetrov
 • Ужасни ужасни ама се купуваха като топъл хляб нали? А сега пускат "прекрасни" модели които никой не ще.
  AVKansazov
 • Извинявай, но Нокиа с години пускаха ужасни модели, сами си го признавах и продължаваха.
  keyone
 • Ти пък кво знаеш,бе? Нищо.Само си чел тук и там.
  motofen2
 • Да, трябва, защото западането им не е просто стечение на обстоятелствата, а сами си го набутваха от години, това с Майкрософт беше окончателното им закопаване. И не са "попаднали" в техни ръце насила - също сами си го избраха. Та какво точно им е достойното предвид годините на идиотска (липса на) политика?
  mkpetrov
 • Тя като запада трябва ли точно с насмешка и подигравателно да се отнасяме към една достойна компания?Някой ден по-знаещи и безпристрастни хора ще разкажат историята на залеза.Лично аз мисля,че това можеше да се избегне ако не беше попаднала в ръцете на Microsoft.:S
  motofen2
 • Като за начало на този етап добре би било да пуснат [i][B]Nokia 808 PureView[/B][/i] на цена 350 USD/250-300 евро...:) При други адекватни мерки и усилия така може и да направят 5-10 млн продажби (beer) П.С.А и късмет също :D
  motofen2
 • Аз малко съжалявам Нокиа, 90% от телефоните ми до сега са техни с легендарния Симбиан повечето от, които и сега работят дано сега се посъвземат с новия Пюр Вю знаеме, че не е кой знае кво, но все пак...:|
  Ванката
 • Lumia 800 има хубав дисплей (не най-добрият, но пак става), добра камера, няма невероятен хардуер, но работи перфектно заради ОС. Въпросът е, че се слива с осналите и се бори на ниво WP, а това не е начинът да се върнът в играта. Друг въпрос е, че дори и да добавят по-мощен процесор, по-добра камера и дисплей, пак няма да се получи нищо интересно. Трябва да се възползват от правата си над ОС най-после, ако искат да върнат някоя друга позиция.
  keyone
 • Че то в момента има ли WP телефони от висок клас, че да правят от по-нисък? Според мен Нокия имат нужда от един наистина силен модел, с мощен хардуер, як дисплей, страхотна камера... за който хората да почнат да говорят. А веднъж заговори ли се, че Нокиа са се върнали със супер як телефон, продажбите и на по-ниския клас ще се ускорят.
  board
 • Малко ти е стара информацията - те вече я продават http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=23423 [Quote]Засега условията по сделката остават тайна, но се очаква тя да приключи през втората половина на годината[/Quote]
  AVKansazov
 • И още: Ф инландският производител на мобилни телефони Nokia е на крачка от продажбата на луксозната си марка Vertu Разбира се никакви изненади, сами си избраха очевадно грешния път.:)
  mkpetrov
 • За съжаление един от големите производители на телефони се затрива с доста бързо темпо. Като гледам само чудо или някоя много иновативна технология би ги изкарала от калта. За телефони, които се използват само за "ало, ало" Нокиа е прекрасен избор. В историята имат много успешни телефони, като един от тях аз все още ползвам като втори и в момента не мисля по никакъв начин да се разделям с него - Nokia E71. Много здрав и масивен телефон, които досега вече 4 години не ми е създал никакви проблеми. За главен телефон обаче преди година Нокиа по никакъв начин не можеха да ме спечелят с ужасната си операционна система. А тази Lumia 900 само на мен ли ми изглежда прекалено грозновата?
  nmnikolov
 • Единствената борба която прави е за оцеляване. Тук е спокойно в някои специализирани сайтове си нямате на представа какви "сензационни" новини пускат всеки ден - от рода на че някаква фирма(уж известна) купила 170 бройки лумия или някаква скаутска организация била избрала нокия 800 за най-добър телефон или някакъв университет(американски) щял да раздава на първокурсниците лумии с качена програма на часовете и карта на училището :D Всичко само за да задържат интереса. А в същото време реалните новини: [Quote]Nokia обяви, че ще продаде част от телефонните си патенти, ако получи добро предложение[/Quote] [Quote]Nokia слагат край на проекта Meltemi[/Quote] [Quote]Nokia се канят да съкратят хиляди служители и да затворят производствени мощности с цел намаляването на тежките финансови загуби, които ги съпътстват от няколко години насам. [/Quote] [Quote]Положението на компанията се утежнява от постоянния спад в цената на акциите й, които са достигнали такива нива, че вече не си струва да се инвестира в тях.[/Quote]
  AVKansazov
 • А не е ли факт, че Нокиа замира?
  keyone
 • Много самонадеяни станахте бе... Да беше постнал картинка на N82 поне...:|
  motofen2