Nokia твърди, че Nexus 7 нарушава някои Wi-Fi патенти

Nokia твърди, че Nexus 7 нарушава някои Wi-Fi патенти
Nokia досега не се беше включила активно в патентната война, но изглежда, че не смятат да останат настрани. Според информация на The Inquirer първият таблет от серията Nexus на Google нарушава патенти на финландската компания, свързани с Wi-Fi технологията. Според Nokia телефонът направо използва патентите, като Asus или Google никога не са искали разрешение от Nokia за това. Засега очакванията са, че финландците ще се опитат да получат лицензионни такси, без да се стига до съдебен процес. До момента Asus и Google не са коментирали информацията.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2188489/googles-nexus-tablet-infringes-nokia-patents

  • Вероярно са прави от Нокия.Скоро очаквай да започнат да си плащат. Спомни си че единственото дело което Ейпъл са загубили е това с Нокия. Иначе мисля че ми много жалък щом сподер теб самсунг и htc са "бъдещето":) mod edit: Бан до 11.07.2012г. vladovn
    Kolqta
  • При положение, че дори не можеш да напишеш името на Симбиан правилно, нямаш право да изказваш мнение относно това дали Nokia се чувстват застрашени или не. При положение, че Nokia не предлагат таблети не може и дума да става за подобно нещо. Финландците просто искат да вземат някое и друго евро от патенти и нищо повече.
    Wishmak3r
  • Еми ти тогава ползвай операцъонните системи на самсунг и хтц
    edis_feyziev