Google може да се включи в съдебната битка между Apple и Samsung

Google може да се включи в съдебната битка между Apple и Samsung
Макар съдебните спорове между Apple и Samsung на практика да са заради Android, до момента Google стоеше настрана от тази битка. Според информация на Korea Times обаче американската компания се готви да се намеси в подкрепа на корейския си партньор. Няма съмнение, че ситуацията е достигнала критична точка, като имаме предвид, че в края на миналата седмица американският съд удовлетвори искането на Apple да бъдат спрени продажбите на Galaxy Nexus в САЩ. Преди това бяха забранени и продажбите на таблета Galaxy Tab 10.1, отново за американския пазар.

Според анализаторите, ако Samsung (с помощта на Google или не) успеят да вдигнат забраната за продажба на Galaxy Nexus, това ще е една от най-големите победи на Android в борбата с Apple. До момента нито Samsung, нито Google са коментирали официално слуховете за намесата на американската компания в делото с Apple.

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2012/07/133_114203.html

  • Според мен, поведението на Apple е просто безобразно. Не може да предявиш претенции към нещо толкова субективно, каквото е дизайна :X
    Wishmak3r