Nokia води и при 3G телефоните

Nokia води и при 3G телефоните
Според резултатите от последното проучване на Strategy Analytics, за второто тримесечие на годината в световен мащаб са били доставени 9 милиона WCDMA (3G) телефона. За пръв път Nokia излиза начело на класацията на производителите с глобален дял от 17%, което е почти половината от общия й пазарен дял (33%) при мобилните телефони. От това трябва да се притесняват основно азиатските производители, като NEC и LG, които доскоро бяха без конкуренция в този сектор. Пазарът на 3G телефоните е все още в ранен етап на развитие и според експерти от Strategy Analytics ще има голям потенциал за разрастване в периода 2006-2010 година - тогава конкуренцията ще е при 3G устройствата на цена под $200.

 • глупости. щом с Е61 става видеоразговор няма начин и с Е60 да не може.
  chilko
 • не стажа батенцето ми не стажа имам 2 нокии 6680 и една е60 и не стажа с 3 мтел карти на сметка да се садере6 не мойе6 да напраи6 жидео с е60 ина4е за мен си остажа наи добрия телефон
  RosenGeorgiev
 • и без това май никой не ги ползва тез прехвалени видео разговори... ;]
  chilko
 • Nokia 6te po4nat da pravat tigani to4no togava kogato Mercedes po4nat da pravat 4inii !!!
  marto6630
 • Oсведумен съм, просто не съм написам много точно изказването си. Дори съм на ясно че някои от моделите без камера отпред които са 3Г имат допълнителна приставка с камера, но са скъпи и трудно се намират в БГ. И е адски тъпо видеоразговорът да е едностранен, тва само нокиа могат да го измислят отново да могат да вартят и продават моделите си до безкрай.
  full_leshes
 • Еее писна ми братче....нокия та нокия. Имал съм възможност да разглеждам множество източни телефони със супер качества и ниски цени....жалко че не са достъпни в БГ, иначе нокия щяха да почнат да правят тигани!
  skin_bg
 • Osvedomi se parvo dali kato niamat kamera nemogat da provezdat videotelefonia.Procheti malko za E60 i shte vidish che moze i videokonferentna vrazka da se provezda , prosto tebe ne te vizdat a ti vizdash sabesednika
  chinatown
 • Че как го реши това, че водят и при 3Г телефоните. Те са съвсем от скоро там около 2 години, а да не говорим че предлагат модели които са УТМС апак не могат да се ползват за видео разговори понеже нямат камера отпред. Водещите фирми са NEC, LG и тн.
  full_leshes