Nokia X6 може да се появи извън Китай като Nokia 5.1 plus

Преди дни HMD Global анонсира бюджетните Nokia 2.1, Nokia 3.1 и Nokia 5.1, но скоро компанията може да ни изненада с нещо ново. Това става ясно от публикуваните от сайта tigermobiles снимки, които идват от потребителя на Twitter @OnLeaks. Става дума за съставени по CAD чертежи рендери, за които се твърди, че показват модела Nokia 5.1 plus.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Кадрите най-вероятно няма да са 100% идентични с финалното устройство, но би трябвало до голяма степен да отговарят на истината. Според информацията телефонът е с размери 149.5 x 71.9 x 8 мм (8.8 мм при камерата) и е много вероятно да има дисплей с диагонал около 5.7". Както може да се види, панелът е изрязан, а като цяло телефонът напомня много на предназначения за Китай Nokia X6.

По-късно от китайския форум Nokibar се появи информация, че Nokia 5.1 plus всъщност ще ползва чипсет Mediatek Helio P23 и ще има дисплей с диагонал като на X6, което означава 5.8". Засега няма повече информация около телефона, кога ще се появи на пазара и на каква цена. Не смятаме, че ще го видим скоро, защото Nokia 2.1, Nokia 3.1 и Nokia 5.1 тепърва трябва да се появят на пазара.

Източник: tigermobiles