Nokia завърши ребрандирането на Withings и представи нови продукти

По време на мобилния конгрес в началото на тази година, Nokia обяви, че ще ребрандира продуктите на придобитата по-рано френска компания Withings, която се занимава със свързани устройства в сферата на здравеопазването. Този процес вече е завършен и всички устройства на Withings сега носят марката Nokia. Заедно с това финландската компания представи и два нови продукта – свързания кантар Nokia Body на цена 59,95 евро и компактния апарат за измерване на кръвно налягане Nokia BPM+ на цена 129,95 евро. Продуктите вече са налични за поръчка и работят с преработеното приложение Health Mate.

Както споменахме, съществуващите продукти на Withings вече носят името на Nokia. Сред тях са оригиналните кантари Withings Body и Cardio, които вече са с имената Nokia Body+ и Nokia Body Cardio. Часовниците, проследяващи физическата активност и съня – Steel и Go, също правят прехода към новата марка, а през есента към тях ще се присъедини и Steel HR, който не е наличен в момента. Промяната е засегнала още Thermo (свързан термометър) и Home – камера за видеонаблюдение, която отчита и качеството на въздуха в помещението.

Мобилното приложение Health Mate, което събира цялата информация от различните устройства, с които разполагате, също е претърпяло цялостен редизайн. Навигацията в него е подобрена за по-удобно визуализиране на събраните данни и са добавени нови програми за поддържане на здравословен начин на живот. Nokia Health Mate е налично за iOS и Android. Продуктите от здравното подразделение на Nokia могат да бъдат закупени директно от сайта на компанията (в момента сайтът изпитва проблеми и не можем да проверим дали се поддържа доставка до България) или през Amazon.

Източник: Nokia