Нов ъпдейт за PlayStation 4 носи куп подобрения

Sony започна разпространението на нов системен софтуер за PlayStation 4, който включва много интересни промени. Обновяването е с номер 5.50 и беше достъпно за участниците в програмата за бета тестове, но вече е финализирано и е налично за всички потребители на игровата конзола. Сред новите функции е възможност за използване на потребителски снимки за фон на основния екран, като те могат да бъдат заредени от USB памет. Потребителски снимки могат да се ползват и за иконите на групови чатове.

Добавена е и функция Play Time Management, която позволява на възрастните членове в семейните групи да контролират времето, което децата прекарват в игра. Разрешените за игра времеви слотове могат да се променят и през смартфон или компютър. Направени са промени в организацията на библиотеката, като е добавена опция за разглеждане на инсталираното в конзолата и за показване на цялото съдържание, което притежават потребителите.

Има отделна секция за месечните игри в PS Plus и възможност за скриване на определени приложения – например стари демота на игри. Промени има в интерфейса на бързото меню и нови опции за управление на възпроизвежданото съдържание през Spotify или мултимедийния плеър. Sony е добавила и възможност за перманентно премахване на стари нотификации.

Не по-малко интересен е новият supersampling режим за PS4 Pro. Той позволява на потребителите на конзолата да се възползват от възможностите й дори и да нямат 4K телевизор. След активирането на опцията всички игри ще се рендират при по-висока резолюция, което означава, че ще получите изображение с повече детайли и обекти с по-малко назъбени краища при показване върху HD или full HD телевизор или монитор.

Източник: Sony