Нов вариант на OnePlus 8T може да променя оцветяването си

Нов вариант на OnePlus 8T може да променя оцветяването си

OnePlus продължава с концептуалните разработки, с които се опитва да проучи нови технологии за употреба в мобилните телефони, а последното предложение на компанията в тази област е специална версия на модела OnePlus 8T. Тя е снабдена със заден панел с необичаен дизайн, който е вдъхновен от горещите извори в турския град Памуккале.

Препоръчани оферти

Панелът има специално покритие от метален оксид, който при подаване на напрежение може да променя своя цвят между сребристо и тъмносиньо. Устройството разполага и с допълнителен модул, който ползва mmWave електромагнитни вълни, за да усети и проследи намиращите се в близост до него обекти.

OnePlus комбинира това с променящия се цвят на задния панел, за да осигури на потребителите допълнителни начини за взаимодействие с устройството. Така например променящият се цвят може да се ползва за известяване при входящо обаждане, а потребителите могат да го приемат или отхвърлят само с жест във въздуха, без да докосват телефона.

Компанията посочва, че mmWave технологията може да се ползва и за регистриране на дишането на потребителя, което да доведе до промяна на цвета на панела в синхрон с него. Засега OnePlus няма планове да предлага този вариант, но не е изключено технологиите да намерят място в бъдещите й устройства.

Източник: OnePlus

  • Трябваше по-рано да се сетят за "електрохромното" стъкло. Най-вероятно това ще бъде поредната "екстра" за увеличаване на цените. Горките батерии, вече съвсем не ги виждам ... ¯\(◉‿◉)/¯.
    Kuzmanow