Само за две седмици iPhone 12 стана най-продавания 5G телефон

Само за две седмици iPhone 12 стана най-продавания 5G телефон

Решението на Apple да добави 5G възможности във всички телефони от серията iPhone 12 започна да дава резултати, показват данни на Counterpoint Research за октомври. Според агенцията само за две седмици продажби iPhone 12 е успял да стане най-продаваният 5G смартфон в света с пазарен дял от 16%, a второто място с 8% е за iPhone 12 Pro, чиито продажби започнаха по същото време.

Като цяло двата телефона са успели да завземат 24% от общия пазар на 5G устройства през октомври. Заедно с това iPhone 12 успява да влезе и в класацията за най-продаваните 5G телефони от януари до октомври, като застава на 7-о място - това отново е впечатляващо постижение на фона на продажбите от едва две седмици.

Counterpoint Research посочва, че доброто представяне се дължи на желанието на потребителите на iOS да преминат към 5G, а освен това в САЩ е имало силни операторски промоции. През октомври над 1/3 от продажбите на двата модела са били реализирани именно в Щатите. Търсенето е било силно и в Китай и Япония.

Друг фактор за успеха на устройствата е поддръжката на mmWave честоти, което е от голямо значение в САЩ. Популярността на моделите ще доведе до голямата инсталирана база от mmWave устройства, което на свой ред ще стимулира телекомите да разширят обхвата на мрежите. Агенцията очаква силните продажби на серията iPhone 12 да продължат и през последното тримесечие на годината и в началото на 2021.

Източник: Counterpoint Research

 • Не разбрах дали беше шега това :) Бъзикам се заради коментара ти от темата за новия сгъваем телефон на Орро :lol: ;)
  Май предвиждането ми, че за 2020 iPhone ще са с най-голям пазарен дял на 5G телефони ще се сбъдне и то напук на краткия времеви прозорец за продажби.
  arakchiev
 • Точно, че по-важно е колко ползват 5G мрежа, а не колко телефона с 5G са продадени ! Едно време така беше и с 4G :)
  Боби13
 • Не разбрах дали беше шега това :)

  По-интересна статистика за мен би била колко телефона използват това 5G от тези, които разполагат с модема - 0.1%?
  radko89
 • Пишем заблуждаваши заглавия.
  В света, но за октомври..
  Каква е целта на заблюждаващите заглавия?
  Е, каква е целта? Да се окажеш прав, че Айфоните ще са най-разпространените 5Г телефони! 😄
  arakchiev
 • Пишем заблуждаваши заглавия.
  В света, но за октомври..
  Каква е целта на заблюждаващите заглавия?
  radko89
 • Това е смешно. Преди време всички писаха как в Китай вече има 100 милиона 5G телефона. Ами да правим и дневна класация.
  gogulef