Обновете WhatsApp, за да избегнете критичен бъг

Обновете WhatsApp, за да избегнете критичен бъг

Популярната услуга за чат WhatsApp е била обект на хакерска атака, която е станала с разработен за шпионаж софтуер. Все още няма информация кой стои зад атаката, но използваните инструменти обикновено се купуват от държавни служби. Според TechCrunch откритата преди няколко седмици от WhatsApp уязвимост позволява на хакерите да инсталират шпионски софтуер на устройствата при гласово повикване, като се разчита на VoIP бъг в приложението. Това е възможно и дори потребителят да не отговори на обаждането.

Софтуерът на име Pegasus най-вероятно е разработен от базираната в Израел NSO Group, която го лицензира на правителства, желаещи да хакнат устройствата на субекти на разследване и да добият достъп до информацията в тях. Компанията твърди, че предага технологиите си на оторизирани държавни агенции, за да се борят с престъпления и тероризъм.

На този етап не е ясно колко устройства са били засегнати от уязвимостта, но тя вече е отстранена. Според компанията още е рано да се определи колко са били целите на атаката. Инсталирайки актуалната версия на приложението, ще бъдете защитени от този бъг, а ако в устройството е инсталиран шпионски софтуер, той ще бъде деактивиран.

Засегнати са следните версии на приложението: WhatsApp за Android преди версия 2.19.134, WhatsApp Business за Android преди 2.19.44, WhatsApp за iOS преди 2.19.51, WhatsApp Business за iOS преди 2.19.51, WhatsApp за Windows Phone преди v2.18.348 и WhatsApp за Tizen преди 2.18.15.

Източник: TechCrunch

Оферти на деня

 • Пак ли ще избухваш, да не заключат и тая тема!
  Вито
 • Израел 🇮🇱✡️🕎
  Blue Sky
 • Абе дори тези данни продават и после ти рекламират ракия.
  tzincbg
 • При мен ъпдейт не е идвал все още... Дали не ме следят с кой си пия ракийката?!? Няма страшно, те следят само политическите си противници, а кой с кого си пие ракийката и кого "чука "не се интересуват :D .
  Nik21
 • При мен ъпдейт не е идвал все още... Дали не ме следят с кой си пия ракийката?!?
  langoff