Play Store вече предлага изтриването на ненужни приложения

Play Store вече предлага изтриването на ненужни приложения

Магазинът за приложения Play Store се сдоби с интересна нова функционалност. Google са добавили проверка на реално използваните приложения, а потребителите ще получават нотификация с предложение да деинсталират нещата, които никога не пускат, но са си качили на телефона в някакъв момент. След реакция на нотификацията ще бъдете отведени на специален екран, където ще видите списък с рядко използваните програми и информация колко място ще освободите след тяхното евентуално премахване. Естествено крайният избор си остава за потребителя, който може и да има своите причини да държи даден софтуер в своето устройство дори и да не го ползва. Към момента новата функционалност е налична за определени потребители, но вероятно в близките седмици ще получи по-широко разпространение.

Източник: AndroidWorld

Оферти на деня

 • С други думи, знам какво имате на телефона си, даже и да не е инсталирано от маркета. Знам кога, по колко пъти на ден и за колко време точно го ползвате. Знам какви файлове експортвате при използването му, какви вътрешни транзакции имате, от точно коя локация го достъпвате и от кой IP, DNS, оператор и т.н. От друга страна, това може и да е полезно за хората, които и представа си нямат, че безплатни неща няма, но ползват доста приложения - особено възрастни и не много технически грамотни. Свят голям.
  MEnergy
 • Аз си влизам.
  tzincbg
 • Не знам какво предлагат но от сутринта на всичките ми устройства с различни версии на магазина(14.5 - 14.7) не може да се влезе в настройките му :(
  AVKansazov
 • Xiaomi имат такова. Добра идея.
  tzincbg