Нова кампания на Huawei се фокусира върху отношенията ни със смартфоните

Нова кампания на Huawei се фокусира върху отношенията ни със смартфоните

Най-новата социална кампания на Huawei, която започва малко преди 14 февруари, носи името #AddictedToYou и има за цел да насочи вниманието ни към изграждането на позитивни връзки с важните за нас хора и към ролята на смартфона в днешния технологичен свят. Инициативата се провежда в Централна и Източна Европа, както и в Скандинавския регион. Част от нея е и проучване в 12 държави от региона на кампанията,  което цели да установи как хората използват смартфоните си, когато изразяват чувствата си, както и какво по време и значимост място в живота им заемат тези устройства.

Проучването “Smart(phones) Relationships” е проведено от агенция IPSOS в 12 държави (Австрия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция) и недвусмислено показва, че мобилните устройства са важен елемент на съвременния живот. Голяма част от отговорилите посочват, че носят телефоните си навсякъде, но мнозинството се съгласява, че близките ни хора са много по-важни от технологиите. Това послание е в основата на кампанията на Huawei, която признава значението на смартфоните в ежедневието ни и в същото време иска да стимулира потребителите да прекарват повече време заедно.

Кампанията е нещо като логично продължение на коледната кампания #BePresent от 2016 г., която насърчаваше хората да оставят телефоните настрана и да бъдат с приятелите и семействата си в празничните дни. Част от инициативата е видео, което проследява откъс от историята на съсредоточено върху смартфона си момиче. Заедно със старта на кампанията в България ще се появи новият смартфон Huawei P smart, за който писахме наскоро. Устройството предлага най-новия интерфейс EMUI 8.0, FullView дисплей, специален алгоритъм за разкрасяване, снимане чрез жестове и много други функции на достъпна цена.