Нова универсална услуга за чат дава достъп до iMessage в Android и Windows

Нова универсална услуга за чат дава достъп до iMessage в Android и Windows

Създателят на умния часовник Pebble, който отдавна е в историята, има нов интересен проект, който обещава да промени начина ни на комуникация. Новата му компания се казва Beeper и предлага универсален чат клиент, който поддържа iMessage, WhatsApp и 13 други услуги в един унифициран интерфейс. От сайта става ясно, че Beeper е новото име на услугата Novachat, а месечната такса за ползване е 10 долара.

Това явно е цената за удобството да се ползва едно приложение за комуникация през популярни безплатни услуги като WhatsApp, Signal, Telegram, Slack, Twitter, Discord, Instagram и Facebook Messenger. Най-интересна е поддръжката на iMessage, която официално е налична само в продуктите на Apple. Според Ерик Миджиковски Beeper поддържа ползване на iMessage в Android, Windows и Linux, но според него това включва ползването на някои трикове.

От информацията в сайта става ясно, че потребителите с постоянно работещ Mac могат да инсталират в него специално приложение, което се ползва за достъп до iMessage. Хората без достъп до Mac могат да получат iPhone с инсталирано приложението на Beeper, което определено е необичайно предложение. Миджиковски дори публикува снимка с 50 броя iPhone 4s, които явно са предназначени за потенциалните клиенти.

  • Имам съмнения, че тази услуга ще продължи дълго да работи с всички протоколи. Apple ако искаха да пуснат iMessage за други платформи, одавна да са го направили! Предполагам, че и други фирми или създатели на платформи за съобщения ще се възпротивят. От гледна точка на удобство, сигурно ще е много удобно. От гледна точка на сигурност и защита на информацията, отваря широко вратата на всички които искат да се докопат до такава информация. Ще се дават стари телефони iPhone 4s за да се пробие защитата на iMessage! Очаквам реакцията на Apple.
    kimy