Новата домашна тонколона на Apple струва 349 долара

Новата домашна тонколона на Apple струва 349 долара

Слуховете се оказаха верни и в началото на конференцията WWDC Apple представи своята домашна тонколона, с която ще се опита да конкурира Amazon Echo и продуктите на Sonos. Устройството се казва HomePod и комбинира 8 високоговорителя (7 за средни и високи тонове и един за ниски) за възпроизвеждането на звук във всички посоки, а освен това е снабдено с технология, която му позволява да промени звученето според позицията в помещението. Джаджата се управлява от чипа Apple A8, който компанията използваше в iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Тонколоната работи с Apple Music за осигуряване на персонализирано музикално преживяване според музикалните предпочитания на потребителите и може да се управлява чрез гласови команди, благодарение на интеграцията с гласовия асистент Siri. Добавени са и 6 микрофона за прецизно регистриране на гласовите команди, които могат да се ползват и за контрол на различни HomeKit аксесоари. Устройството служи и за достъп до свързаните устройства в дома чрез приложението Apple Home дори и да се намирате далеч.

Включени са още сензорни бутони за управление и LED панел, който се осветява, когато Siri работи. Компанията посочва, че в едно помещение могат да бъдат комбинирани две тонколони за подобрен звук, а освен това се поддържа връзка на много устройства в различни помещения чрез технологията AirPlay 2. Продажбите на HomePod ще започнат през декември първо в САЩ, Австралия и Англия на цена 349 долара, а догодина ще се появи и на други пазари. Устройството е съвместимо с iPhone 5s или по-нов модел с iOS 11.

Източник: Apple

  • Ееееех, къде го Холончо да ти каже с прословутата си фраза "Щом е Апле ще се купува"... (woo)
    PoceH_BS