iPad Pro вече има и версия с 10,5” дисплей

iPad Pro вече има и версия с 10,5” дисплей

Сред хардуерните новини от Apple в началото на WWDC има и две, които са свързани със серията таблети iPad Pro. Компанията обяви, че добавя нов модел в нея, който е с диагонал на екрана 10,5” и в допълнение на това обновява съществуващия 12,9” таблет. Двете устройства предлагат нов дисплей с технологията ProMotion и осигуряват по-висока производителност благодарение на използвания чипсет A10X Fusion. По-малкият таблет предлага и странични рамки, които са намалени с 40% за осигуряване на по-компактни размери, а новият дисплей е с 20% по-голям спрямо този в 9,7” iPad Pro.

Устройствата имат дисплеи с честота на опресняване 120Hz, което е в основата на технологията ProMotion за осигуряване на по-плавно скролиране и по-бърза реакция при докосване. Това помага и за по-добрата работа на писалката Apple Pencil, която има закъснение от едва 20 милисекунди. ProMotion се грижи и за намаляване на потреблението на енергия, като променя честотата на опресняване на дисплея според движението на съдържанието. В таблетите е намерил място 64-битовия чипсет A10X Fusion, който включва шестядрен процесор и 12-ядрен графичен ускорител за 30% по-бързи процесорни изчисления и 40% по-висока графична производителност спрямо A9X.

Откриваме още същите камери като в iPhone 7 (12МР основна с оптична стабилизация и 7МР предна), 4 високоговорителя, 802.11ac Wi-Fi, LTE Advanced и Touch ID сензор за отпечатъци. Таблетите получават и голямо количество нови софтуерни функции благодарение на iOS 11. Платформата включва нов файлов мениджър с поддръжка на различни облачни услуги, възможност за drag and drop преместване на съдържание (текст, снимки и файлове) от едно приложение в друго, нова системна лента за бърз достъп до приложения и документи от всеки екран, подобрени възможности за многозадачна работа плюс нов мениджър на отворените приложения за по-лесно преминаване между тях, нов скенер на документи в Notes, по-дълбока интеграция с Apple Pencil плюс възможност за анотиране на писма и документи и др.

10.5” iPad Pro ще се предлага в сребристо, сиво, златисто и розово злато на цена от 649 долара за модела с 64GB памет и Wi-Fi и 779 долара за версията с 64GB памет и Wi-Fi + 4G възможности. 12,9” iPad Pro е на цена съответно от 799 и 929 долара. Продажбите и на двата таблета започват през следващата седмица в Щатите и още 37 страни, а през юли ще са налични на повече пазари.

Източник: Apple

  • Най добрия таблет на паразара
    Vasil977