Новата С-серия на Samsung напомня на iPhone

Новата С-серия на Samsung напомня на iPhone

След месеци на слухове Samsung най-сетне представи официално новата си серия смартфони, която носи индекс С. Премиерата се състоя в Китай и засега в линията има две устройства от среден клас на име Galaxy C5 и C7, които имат метален корпус и сензори за отпечатъци и поне на нас ни напомнят силно на iPhone. Galaxy C5 осигурява 5,2” Super AMOLED дисплей с full HD резолюция, чипсет Snapdragon 617, 4GB RAM, 32GB/64GB вградена памет, microSD слот, батерия с капацитет 2600 mAh и две камери с резолюция 16MP и 8MP с бленда f/1.9.

Този набор от характеристики съвсем не е зле за цената от 2199 юана (300 евро) / 2399 юана (327 евро). Доставките в Китай ще започнат в средата на юни. Galaxy C7 е по-мощен, тъй като залага на осемядрен чипсет Snapdragon 625, а освен това има и Super AMOLED full HD дисплей с диагонал 5,7”. Камерите и паметта са като тези в C5, а капацитетът на батерията се е увеличил до 3300 mAh. Цената на устройството в Китай започва около 520 евро. Засега не е ясно дали двата смартфона ще се появят и на други пазари.

Източник: UberGizmo

 • HTC One - февруари 2013г. Този модел е първия.
  buttman
 • HTC One - февруари 2013г.
  buttman
 • къде го видя това ХТС, човека е показал ipod , за пореден път се вижда от къде е "откраднат" дизайна на iphone 6. ;)
  alphaleader
 • Apple и HTC сключиха десетгодишно споразумение, и едните могат да копират от другите. Както каза и [B]@A4i[/B], визията на айфона е от HTC 2012г. Да не говорим, че iPhone 6 е чисто Galaxy с тези овални ръбове. Мен ме дразни, че всичко е тръгнало на уеднаквяване...:(
  Ванката
 • Джаджата отдолу е HTC 2012. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/IPod_touch_5th_gen_next_to_iPhone_6.png/1920px-IPod_touch_5th_gen_next_to_iPhone_6.png http://www.appgaku.com/iphone-news/img/upload/201405_iPhone6_vs_iOSdevice_002.jpg
  A4i
 • имаш предвид копие на HTC A9, който от своя страна е копие на iphone 6. В момента всички копират от apple, всеки втори телефон е с алуминиев заоблен копрус като този при iphone 6, предполагат именно това ще е причината iphone 7 да се върне към стъкления гръб
  TNT9
 • Съгласен Предната част Самсунг Задната част ХТЦ Като гледам и one plus 3 гърба копие на ХТЦ
  sgs_maniak
 • Всъщност, дизайна отпред си е запазена черта на Samsung. По-късно Apple се усъмсуниха и уейчтисиха. Всеки копира от всеки и в даден момент вече всичко, ще се уеднакви като дизайн. Задната част на този самсунг си е чисто HTC One M9. Това си е мое мнение и не го вземайте под внимание!
  Ванката
 • Приличат на iPhone-и. Трудно разбираемо е обаче как на всички нива в компанията се е приел дизайн, който не се слави като най-добре възприетия.
  Nuckito
 • [Quote]Работата е там, че коирането е в корените на Samsung.[/Quote] Може би четенето на малко история няма да ти се отрази зле. [Quote]За дизайн и т.н. няма да говоря, няма общо с темата.[/Quote] Пак си се объркал, темата е точно за дизайн, но явно плюенето ти е приоритет. За мен това е поредния глупав телефон, но кой ли ни пита нас. Оказа се, че големите играчи в сектора им е все тая дали ще купим нещо от тях или не.
  СтенлиРойс
 • Работата е там, че коирането е в корените на Samsung. Настоящото им господство над пазара с телефони е благодарение на добре копираната от Nokia стратегия- много телефони на всевъзможни цени. За дизайн и т.н. няма да говоря, няма общо с темата.
  muamamu1
 • Тея са яко тъпи, честно! Продалжават да бълват Серии и после защо, са бавни ъпдейтите.. А серия, сега С серия, отделно S серия, J серия... Няма край! Тея ако ъпдейтват телефоните си като хората, няколко дни след нексус серията, няма да има кой да ги спре.
  sladyrko
 • Още от създаването си самсунг копира....
  motozine