Новата Samsung S Pen е по-голяма и без батерия

Новата Samsung S Pen е по-голяма и без батерия

Samsung пуска две нови писалки S Pen, включително Pro модел. Очаквано те ще се поддържат от новия Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, както и от моделите Galaxy Note.

Препоръчани оферти

Новата S Pen е с по-големи размери от актуалната версия, а това е постигнато, тъй като не се налага да бъде съхранявана в конструкцията на смартфон. Тя се закача в специално създадени за целта кейсове.

Писалката е пасивна и няма вградена батерия, както и Bluetooth свързаност. Технологията на Wacom позволява отчитане при натискане на наличния бутон. С него могат да се активират някои приложения или да се изпълняват някои действия.

S Pen Pro е по-голяма и предлага Bluetooth свързаност, а това означава, че са налични всички възможности за дистанционно управление, които са достъпни и в актуалния модел. Тази версия ще е налична по-късно през годината, но засега не е ясно с каква цена.

Базовата писалка S Pen струва 40 долара, а освен това има и кейс който я включва в комплект с цена 70 долара. S Pen Pro ще работи със съвместимите устройства, които бъдат обновени до One UI 3.1.

Източник: SamMobile