Нови детайли за Google Pixel 2 и Pixel 2 XL плюс повече снимки

Утре Google организира специално събитие, на което ще представи тазгодишната си хардуерна серия. През последните дни стана ясно, че в нея попадат нов лаптоп, очила за виртуална реалност и умен високоговорител, но най-интересни за нас са новите смартфони Pixel. Докато чакаме официалната им премиера, VentureBeat осигурява още малко детайли за тях и нови снимки, които показват по-добре дизайна и цветовете, в които ще се предлагат моделите.

Аксесоари за:

Вече разбрахме, че Pixel 2 и Pixel 2 XL са с кодови имена Walleye и Taimen и се правят от HTC и LG.  Устройствата ще използват Android Oreo, а според информацията е трябвало да заложат на чипсет Snapdragon 836, но забавяне от страна на Qualcomm е променило плановете на Google и в тях ще видим Snapdragon 835. По отношение на характеристиките от Pixel 2 очакваме 5” 1080p дисплей със съотношение 16:9, а Pixel 2 XL ще предложи 6” QHD+ 18:9 дисплей, който ще го доближи до тазгодишните флагмани на Samsung и LG.

Въпреки че страничните рамки на Pixel 2 XL ще са сериозно намалени, трудно можем да го опишем като безрамков и това е видно от снимките. Двата телефона ще предложат 4GB RAM, 64GB / 128GB памет, 12МР основна камера и предни стерео говорители. Според информацията продажбите на Pixel 2 ще започнат на 19 октомври, а Pixel 2 XL ще е наличен от 15 ноември.

Източник: VentureBeat

 • Телефона ще разполага с един nano SIM слот и една eSIM карта.
  ronnie
 • На живо довечера в 19 часа БГ време : https://www.youtube.com/watch?v=0YGoxbeSzLc
  KuKeR
 • Да, с една дума пикселът е най-добрият телефон... който не можете да си купите.
  KuKeR
 • Силно се съмнявам да са само с eSIM въпреки слуховете. Това ще ограничи много разпространението им, а Google едва ли иска точно това. Може да има такива варианти за Щатите и други със стандартна SIM карта за останалите пазари.
  chilko