Нови доказателства подсказват за отлагане на премиерата на iPhone 12

Broadcom е един от важните доставчици на компоненти на Apple, а сега благодарение на данни от компанията разбираме, че премиерата на бъдещата серия iPhone ще бъде отложена. Главният изпълнителен директор на Broadcom Хок Тан загатва за забавяне в продуктовия цикъл на голям клиент при мобилните телефони от Северна Америка.

В случая това касае очаквания скок в приходите на Broadcom, който е свързан с доставката на продукти за Apple, а той ще бъде отчетен с едно тримесечие по-късно от очакваното. Тази година това ще стане в четвъртото, а не както обичайно в третото тримесечие, за когато се очаква спад в приходите.

Това подкрепя публикуваната преди време информация от Bloomberg, че Apple планира да измести премиерата на устройствата със седмици. Обикновено потребителите поръчват компонентите за смартфоните си месеци преди анонса на продуктите си. Традиционно новите версии на iPhone биват представяни през септември, а Broadcom получава поръчки за компоненти до юли.

Забавянето в премиерата на новото поколение се дължи на пандемията от новия коронавирус, която ограничи пътуването на инженерите на Apple до Китай, както и работата им в офиси извън домовете им.

Източник: Bloomberg