Нови Exmor RS сензори за камерафони от Sony

Нови Exmor RS сензори за камерафони от Sony
Скоро слухове твърдяха, че следващите камерафони на Sony ще разполагат с нов тип сензор, разработен от японската компания. Става дума за чипове от типа stacked CMOS, които вече получиха официалната си премиера, и ще бъдат комерсиализирани под името Exmor RS, и ще намерят място в смартфони и таблети. Засега компанията е готова с три сензора - два са с резолюция 8МР (към единия е добавена и технология за обработка на кадрите), а третият осигурява цели 13МР. В допълнение на сензорите Sony има и някои допълнения към тях като нова f/2.2 оптика и подобрен автофокус модул.

Трите чипа ще позволяват запис на видео с разширен динамичен диапазон (HDR), което позволява по-доброто улавяне на сцени с висок контраст. Междувременно Sony продължава работата си по подобряване работата на сензорите и качеството на изображенията, а първите продукти с тях се очакват на пазара през октомври - предполагаме, че това са новите смартфони и таблети, чиято премиера очакваме до края на месеца.

  • Да, лещата събира мизерно количество светлина, а пред нея е само едно пластмасово прозорче. Всеки от нещо икономисва на днешно време, но не прехвърля поне част от спестеното към клиента, а си го прибира в пълен размер. Щом има будали да купуват боклуци на високи цени, така ще е. (beer)
    A4i