Нови рендъри показват как ще изглежда Huawei P40

Очаквано към момента разполагаме с повече информация около бъдещия флагман на Huawei P40 Pro, докато стандартният модел в серията остава на заден план. Сега обаче благодарение на 91mobiles разполагаме с доста детайлни рендъри и на този вариант, а те показват, че той ще предложи познат дизайн, който ще е често срещан през настоящата година.

Тройната основна камера е разположена в правоъгълна секция в горния ляв ъгъл на гърба, като виждаме и наличието на брандинг на Leica, което означава, че отново ще бъде използвана технология на компанията. Основната камера може да разполага с ултраширокоъгълен обектив и 3D ToF сензор, но от друга страна надпис в модула подсказва за внедряването на телефото леща за 3-кратен зуум.

Екранът на P40 е плосък, като се очаква да е с диагонал 6.1 или 6.2 инча. В него е наличен отвор за двойна селфи камера, а почти сигурно към единия от сензорите ще е добавен ултраширокоъгълен обектив. За съжаление, липсва 3.5 мм жак за слушалки, а в долната част на корпуса откриваме USB Type-C порт и отвор за високоговорителя.

Huawei P40 ще бъде базиран на чипсет Kirin 990 и най-вероятно ще включва 5G свързаност. В софтуерно отношение може да видим Android 10 с EMUI 10 и Huawei Mobile Services. Компанията ще представи новата серия през март в Париж.

Източник: 91mobiles