Huawei пуска Mate 30 Pro в България

На 30 януари на нашия пазар най-сетне ще се появи последният флагман на Huawei, който досега беше наличен главно в Азия. Сигурно се досещате, че става дума за Mate 30 Pro, който не включва услугите и приложенията на Google, а това доведе до забавяне на международното му предлагане. Всъщност в България ще са достъпни само 100 броя от модела в сребристо, който ще се предлага в комплект с черни безжични слушалки FreeBuds 3.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

За сметка на това предложението ще е налично в А1, Telenor, VIVACOM, Технополис и Техномаркет. Устройството ще е в комплект с Premium Service обслужване. Тази лимитирана комбинация ще е на препоръчителна цена от 1999 лв. при свободна продажба, но ще може да се вземе и в комплект с абонаментен план, което означава, че ще можете да спестите малко пари.

Premium Service включва еднократна безплатна подмяна на екран или заден панел в случай на повреда в рамките на първите 6 месеца, безплатна доставка от врата до врата за гаранционни ремонти, специализирана услуга по горещата линия, както и възможност за индивидуална консултация с технически съветник.

Huawei Mate 30 Pro работи с отворената платформа Android 10 AOSP и включва интерфейса EMUI 10, но не предлага приложенията и услугите на Google от пакета Google Mobile Services (GMS). На неговото място е AppGallery – собственият магазин на компанията, в който има постоянно увеличаващ се брой приложения от Huawei и трети страни, работeли с Huawei Mobile Services (HMS).

За Huawei Mate 30 Pro писахме подробно, а междувременно 5G версията на устройството оглави фотографската класация на DXOMARK (като измести 4G версията) и още държи първото място. Моделът има двустранно извит на 88 градуса OLED дисплей с диагонал 6.53", чипсет Kirin 990, 4500 mAh батерия и тройна основна камера с два 40MР сензора, 8МР сензор с 3х телефото леща и 3D Depth сензор за боке ефекти.

Първият сензор се казва Cine Camera и е с размер 1/1.54” (3:2), като предлага ISO 51 200 при запис на видео и ултраширокоъгълна леща. Той е способен и на запис с разширен динамичен диапазон на 4K/60fps видео, както и на видео с кадрова честота 7680 fps (720p). Вторият 40МР 1/1.7” (4:3) SuperSensing сензор може да улови с 40% повече светлина, поддържа ISO 409 600 и има OIS. Слушалките FreeBuds 3 също разгледахме подробно в нашето ревю.

Закупилите смартфона получават и възможност за участие в проучване на Huawei за потребителското изживяване с Mate 30 Pro. Това става след попълване на регистрационната форма в сайта consumer.huawei.com/bg, с което се съгласяват неин екип да се свърже лично с тях и след отговаряне на зададените им въпроси, да им изпрати като подарък фитнес гривната Huawei Band 4.

Huawei Mate 30 Pro с Free Buds 3 и Premium Service ще бъде изложен и ще може да се закупи от 30 януари от следните места в София:

• Telenor в The Mall на бул. „Цариградско шосе“ 115
• А1 в Mall of Sofia на бул. „Александър Стамболийски“ 101
• VIVACOM в Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100
• Технополис Младост на бул. Околовръстен път“ 265
• Техномаркет на бул. Цариградско шосе“ 92