Нови решения за защита на паролите и личните данни от Google

Нови решения за защита на паролите и личните данни от Google

Google обяви, че въвежда редица нови функционалности, свързани със защитата на личните данни, които бяха анонсирани по време на конференцията за разработчици Google I/O. „Password Checkup“ е нов инструмент в мениджъра за управление на пароли в Android и Chrome, който ще определя дали съхранените пароли са достатъчно добри и ще предупреждава при пробиви и изтичане на информация. След сканиране на всички въведени пароли Password Checkup ще предлага препоръки, ако такива са необходими.

Режим „Incognito“ в Chrome е наличен от 2008 и позволява на потребителите да браузват без данните да се синхронизират с акаунта им. Сега подобен режим ще е достъпен и в Google Maps, като дейността ви при търсене на обекти и адреси няма да се съхранява и използва за персонализирани услуги от компанията. Тази новост ще е достъпна поетапно за потребителите с Android от този месец.

Google предоставя възможност за автоматично изтриване на историята от YouTube на всеки 3 или 18 месеца, като настройката е достъпна в секция „Manage Activity“. Компанията улеснява изтриването и на данните, събирани от виртуалния ѝ асистент, което вече ще може да става чрез гласова команда. В този вариант това е възможно за периоди, които са по-кратки от седмица и първоначално ще е достъпно на английски.

Източник: Google

Оферти на деня