iPhone SE 2 ще прилича на iPhone 8 и ще ползва процесор A13

iPhone SE 2 ще прилича на iPhone 8 и ще ползва процесор A13

През първото тримесечие на следващата година ще видим ново издание на iPhone SE, разкрива нова прогноза на пазарния анализатор Минг-Чи Куо, чиито прогнози за Apple са добре известни и в повечето случаи много точни. Новото устройство ще е на най-ниската позиция в портфолиото на Apple и ще предложи обновени хардуер и дизайн.

Според Куо ще видим дизайн като на iPhone 8, но в корпуса ще са добавени подобрени компоненти кaто 3GB RAM и процесор A13. Анализаторът смята, че повечето от характеристиките ще са като на iPhone 8 и прогнозира, че догодина Apple ще успее да продаде 30 – 40 милиона броя от устройството.

Информацията за премиера през първото тримесечие на годината съвпада с по-ранна прогноза на Nikkei, която посочи, че през следващата пролет ще видим по-евтин iPhone с дизайна на iPhone 8, което означава, че устройството ще предложи 4.7" LCD дисплей и основен бутон с интегриран сензор за отпечатъци.

Засега не знаем каква ще е цената на новия модел, но преди Apple да спре продажбите на iPhone SE устройството с 32GB памет се продаваше за 349 долара. В момента iPhone 8 с 64GB памет струва 449 долара, но не е изключено при появата на iPhone SE 2 компанията да прекрати продажбите му напълно.

Според Куо телефонът ще е насочен към потребителите на iPhone 6, който вече не получава софтуерна поддръжка. Като цяло устройството трябва да допадне и на тези, които не държат на технологии като Face ID и на множество камери, но искат бързо устройство, което да им позволи да се възползват от най-новите възможности на iOS. Подобен ъпгрейд може да увеличи и потребителите на услугата Apple Arcade.

Източник: 9ro5mac

Оферти на деня

  • Да, за всеки влак си има пътници. Познавам човек, който чака iPhone с малък размер. Миналата година не си купи Xs...
    alex333
  • Отново умен ход от Apple. Най идва краят на лошите продажби. Дано поддържа esim.
    tzincbg