Новите умни очила на Lenovo са за бизнес потребители

Новите умни очила на Lenovo са за бизнес потребители

В рамките на CES 2021 Lenovo обяви ново устройство в серията ThinkReality, което е насочено към корпоративните потребители. Става дума за умните очила ThinkReality A3, които могат да се ползват за визуализиране на 3D съдържание, за виртуални монитори или за добавена реалност. Според компанията подобно устройство може да е полезно за актуалните тенденции за отдалечена работа, тъй като улеснява съвместната работа.

Очилата се свързват с кабел към компютър или към избрани телефони на Motorola (с чипсети от серията Snapdragon 800), а в основата им е чипсетът Snapdragon XR1, който е предназначен за продукти с виртуална и добавена реалност. Снабдени са с два 1080p дисплея, върху които могат да се покажат до 5 виртуални екрана, а освен това са включени 8МР камера за осигуряване на 1080р видео и две fisheye камери за позициониране.

Версията за компютри позволява визуализирането на 5 виртуални екрана за ползване с различни програми и инструменти за Windows - този режим е оптимизиран и съвместим с лаптопите ThinkPad и работните станции на Lenovo. Изданието за телефони се нарича A3 Industrial Edition и разчита на платформата ThinkReality, която позволявана бизнес потребителите да ползват handsfree различни приложения с добавена реалност.

Тъй като става дума за насочен към бизнеса продукт, Lenovo не разкрива на каква цена ще предлага очилата, но споделя, че те ще са налични на избрани пазари от средата на годината.

Източник: Lenovo