Новите модели iPhone ще се фокусират върху скоростта и камерата

След броени седмици Apple ще анонсира новите модели iPhone, а освен това е подготвила нови версии и на други свои продукти като таблети и умни часовници. От Bloomberg обобщават информацията около плановете на американската компания и споделят нови детайли за очакваните устройства. Вече е ясно, че в началото на септември ще видим три модела iPhone, които ще запазят дизайна на миналогодишния iPhone X, а това е причина някои хора в компанията да определят устройствата като S версии с малки подобрения. По-съществена промяна в дизайна се очаква догодина.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Bloomberg изтъква, че устройствата насочват към променената стратегия на Apple на фона на стагнацията на пазара на смартфони. Съгласно нея вместо да се опитва да продава повече устройства компанията иска да увеличи средната продажна цена и да разшири броя на активните потребители (в началото на 2016 те бяха 1 милиард), за да поддържа продажбите на аксесоари и дигитални услуги. Флагманският модел iPhone (с кодово име D33) ще бъде с 6.5" OLED дисплей и отново ще предложи стоманена рамка, стъклен заден панел и двойна основна камера. В софтуерно отношение ще предложи опция за разглеждане на повече съдържание в приложения като Mail и Calendar.

Новата версия на iPhone X е с кодово име D32, а основните промени са засегнали подобрената камера и увеличената производителност. Третото ново устройство (D84) ще прилича на iPhone X, но ще има 6.1" LCD дисплей и алуминиева рамка. Смартфонът ще се предлага и в повече цветове, но рамката няма да е със същия цвят като задния панел, за да се постигне по-ниска цена на производство. Първите две устройства ще се асемблират от Foxconn, а поръчките за третото ще са разделени между Foxconn и Pegatron. Процесорите ще се правят от TSMC.

Трите телефона ще включват системата за управление чрез жестове от iPhone X и ще предложат системата за лицево разпознаване Face ID. За двата по-големи телефона е планирана и двусимова версия за определени региони. Засега обаче не е ясно какви имена ще носят телефоните, защото Apple иска да избегне объркването на потребителите - все пак всички модели имат Face ID, а бюджетният модел всъщност е с по-голям дисплей от един от двата премиум варианта.

Компанията обмисля името iPhone Xs за двата по-скъпи телефона, за да е ясно, че те надграждат миналогодишния iPhone X. Не е изключено и отпадане на думата Plus, но още не е взето финално решение. Сред другите очаквани продукти са нови часовници с по-големи дисплеи върху почти цялата предна част, но размерите ще останат като сегашните. Ще видим и нови модели iPad Pro с 11- и 12.9-инчови дисплеи с намалени рамки. Таблетите ще се разделят със сензора за отпечатъци, но ще добавят Face ID и управление чрез жестове.

Източник: Bloomberg

 • От все по-сериозни източници се чува, че ще има отново забавяне на поне два от моделите. Скоро ще видим това истина ли ще се окаже...
  algor
 • По-съществена промяна в дизайна се очаква догодина. това казва доста струва ми се
  terry1
 • Определено ще купя големия вариянт
  Gilespi
 • Революциите приключиха...хората предпочитат да си ползват устройствата по дълго...така че трудно ще намерят още активни потребители
  botor