Новите модели iPhone все пак ще запазят Lightning порта

Новите модели iPhone все пак ще запазят Lightning порта

По-рано тази седмица в The Wall Street Journal се появи информацията, че в следващите издания на iPhone Apple възнамерява да добави USB-C порт към захранващия кабел и други периферни устройства на мястото на Lightning интерфейса. Това накара мнозина да предположат, че компанията ще замени Lightning порта на устройствата с USB-C, но нова информация от анализатора в KGI Securities Минг-Чи Куо твърди обратното. Според него и трите очаквани модела iPhone ще продължат да ползват Lightning конектори, но те ще поддържат спецификацията USB-C Power Delivery за по-бързо зареждане.

Не е изключено устройството с OLED дисплей да се зарежда по-бързо от останалите, което е свързано с неговата L-образна батерия с 2 клетки. Куо очаква Apple да запази Lightning порта, защото е малко по-тънък от USB-C, а освен това така компанията няма да се раздели с приходите от лицензионни такси за аксесоари с Lightning порт. В крайна сметка Apple вероятно ще замени USB конектора на кабела за зареждане с USB Type-C, което ще позволи на смартфоните да се свързват директно с новите лаптопи MacBook Pro, но за работа с по-старите ще е нужен адаптер или друг кабел.

Източник: MacRumors

 • Аз като си търся хубави и евтини аксесоари за андроид и все на такива за айфон попадам. :D Пордават се кабели lightning-to-usb-c : https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Lightning-to-usb%25252dc.html?spm=2114.01010208.0.0.8UabZv&initiative_id=SB_20170305055211&site=glo&groupsort=1&SortType=total_tranpro_desc&g=y&SearchText=Lightning+to+usb-c Идеята е че lightning може лесно да се трансформира в хибриден оптичен порт, запазваики съвместимост с наличните джаджи и кабели. Порта позволява такава трансформация с добавяне на оптични влакна, а microUSB type-c не позволява защото няма контактни точки за оптиката. USB първо трябва да адаптира конструкцията на Apple и след това да се ъпгрейдне до хибриден порт.
  A4i
 • На теб пари ли ти плащат за да пишеш глупости? Епъл печелят като минимум $100млн. годишно от лицензни такси за техният порт- дори и най-големият олигофрен няма да зареже такива приходи заради някакво удобство на юзъра. Пък и стадото уфтци е свикнало да плаща яко за всякакви ябълкови глупости- в кутията на новият айфон зарядното ще е с USB-C => Lightning кабел и проблемът "връзка с Макбук" е решен...
  miIho
 • Алчни копелета!
  mdmark
 • Lightning порта е физически по-малък и механически по-здрав от микро USB тип Ц. Също така Lightning порта е прост мъжки/женски, събира по-малко боклуци и е лесен за почистване в сравнение с хермафродита Ц. Да не забравяме че Lightning е 10 години напред в разработката и вече 5 години Apple тестват хибриден електро-оптически вариант на конектора. http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PG01&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.html&r=1&f=G&l=50&s1=%2220130089290%22.PGNR.&OS=DN/20130089290&RS=DN/20130089290
  A4i
 • Имаше някакъв дръпнат с име Минг-Ку или нещо подобно... :D През ден с нов "анализ", с нови глупости вътре....
  abando
 • [Quote]Един анализатор казва "така", друг казва "неее онака ще бъде"... а на епъл им е през оная работа за анализите[/Quote] Много точно писано. Тук някой ми разправяше как някъв много добър анализатор бил в бранша много точно определял кой, какво и що. За това трябвало да му се вярва на 100%.
  velnsl