Новите шумопотискащи слушалки на Panasonic работят до 20 часа с едно зареждане

Новите шумопотискащи слушалки на Panasonic работят до 20 часа с едно зареждане

Panasonic има ново допълнение в своята серия от безжични слушалки с функция за потискане на околния шум. Това са слушалките HD605N, които освен през Bluetooth могат да се свържат и чрез стандартен аудио кабел, какъвто е включен в комплекта. Моделът е наличен в черно и кафяво и има конструкция с 3D сферични шарнирни връзки и 3D наушници от мемори пяна за максимален комфорт. Джаджата е снабдена с три режима на шумопотискане (ниско, средно и високо) и включва режим за пропускане на околните звуци, който се активира с поставяне на ръка върху дясната слушалка.

Сред другите екстри откриваме батерия за 20 часа работа с включено шумопотискане, бързо зареждане (15 минути осигуряват 2 часа работа), бутон за активиране на Siri или Google Assistant, 40 мм HD говорители с многослойна MLF (Multi-Layer Film) диафрагма, антивибрационна рамка и съвместимост със стандартите LDAC (слушалките поддържат 96 kHz/24 bit) и aptX HD за безжично предаване на звук с високо качество в допълнение на SBC, AAC и aptX. При ползване на кабела ще можете да се насладите и на Hi-Res звук. В комплекта на устройството влиза и премиум калъф за съхранение. Засега не е известно кога ще започнат продажбите на слушалките в Европа, но в Щатите вече се предлагат на цена 300 долара, което подсказва, че тук може да струват около 300 евро.

Ново

Получихме допълнителна информация, че слушалките се очакват в България през октомври на цена около 600 лв.

 • Слушалките имат микрофони за отчитане на околните звуци и след това генерират звукова вълна със същата амплитуда, но с обратна фаза. Тя се смесва с аудио сигнала и така се елиминират нежеланите звуци.
  chilko
 • Как се прави това с ограничаването на шума?
  zazabg
 • Принципно не мога да си представя да се затворя, ако работя в офис и да си сложа слушалки и да слушам музика. Просто не мога да си го представя това нещо . Принципно слушалките са когато си на път или отиваш някъде да си ги сложиш на ушите и да слушаш музика , но не и когато има хора до теб . Някак си по тоя начин ще помислят че ги отблъскваш или не са ти интересни . Средния вариант е тия от 1000 $ хахаахахх .
  shumenskiq
 • Е винаги има някакъв среден вариант, когато имаш сравнително качествен звук, без да чупиш касичката. Иначе активното шумоподтискане ми върши страхотна работа в офиса, да се изолирам от шума на колегите, булеварда при отворен прозорец и т.н и да си слушам тихо мизика с часове.
  board
 • Аз съм виждал и пробвал слушалки за по 20 000 $ това е нищо в сравенение с тези скъпите . Ако си истиснки меломан , то ще си вземеш нещо над 1000$ , ако просто искаш да слушаш музичка ще си вземеш нещо за 50 лв
  shumenskiq
 • LDAC нали си е разработка на Sony, вероятно по някакви политически причини не се ползва от Bose. Иначе аз в началото на годинта си взех предишния топ модел на Sony 1000X за 300лв. и общо взето все едно чета за него в новината. В смисъл има същия живот на батерията, функцията с покриване на длан, 40мм говорители, LDAC, 3,5мм жак , почти идентичен калъф и комплектовка, както и начин са сгъване... Но е хубаво да има конкуренция.
  board
 • Вече има положителни ревюта от Щатите - например в Wired. Като функционалност наистина са сходни със споменатите, но цената им е по-ниска с 50 долара. Освен това на Bose не поддържат LDAC и май дори aptx, което е скандално за толкова скъп продукт.
  chilko