Новите слушалки на Nokia предлагат по нещо за всеки

Новите слушалки на Nokia предлагат по нещо за всеки

Освен нови телефони HMD Global представи и много нови аудио аксесоари, които са разделени в 4 серии - Clarity, Comfort, Micro и Go. Освен това компанията анонсира и линия Solo Bud за търсещите устройства за handsfree разговори.

Линията Clarity се фокусира върху качеството на звука и като цяло включва най-добрите слушалки Nokia. Сред особеностите й са двойни микрофони и ползване на технологията за потискане на околния шум Qualcomm cVc environmental noise cancellation (ENC). Моделите разчитат на 10 мм говорители и ползват Bluetooth 5.2.

Компанията посочва, че тези слушалки са подходящи и за гейминг, защото имат ниско времезакъснение. Серията засега има два модела - Nokia Clarity Earbuds и Clarity Earbuds Pro. Вторите предлагат активно шумопотискане (ANC) и Ambient режим за пропускане на околните звуци. И двата модела ще се продават от септември - Nokia Clarity Earbuds (TWS-821W) ще е на средна цена 89 долара, а Clarity Earbuds Pro (TWS-841W) ще се предлага за 99 долара.

Серията Comfort логично се фокусира върху удобството при носене като се обръща по-голямо внимание на ергономията. Всички слушалки в тази линия включват специален пръстен, който омеква в ухото за по-доброто им фиксиране дори и след часове на употреба. Слушалките осигуряват до 9 часа работа с едно зареждане.

Тук са включени моделите Nokia Comfort Earbuds, Comfort Earbuds+ с безжично зареждане и Comfort Earbuds Pro, които разполагат с ENC и ANC технология за по-добро филтриране на нежеланите звуци. Последните предлагат и намалено време закъснение за гейминг или пък гледане на видео. Nokia Comfort Earbuds (TWS-411) и Nokia Comfort Earbuds+ (TWS-411W) ще се продават от края на август на цена съответно 54 и 59 долара. Nokia Comfort Earbuds Pro (TWS-631W) ще се появят през септември на цена 99 долара.

Серията Micro включва слушалки с малки размери, но въпреки това те са с живот на батерията до 9 часа. В допълнение с батерията в калъфа за съхранение осигурява още 18 часа на работа. Тук моделите са Nokia Micro Earbuds и Micro Earbuds Pro, които включват специален дизайн за по-добър комфорт и технология за потискане на шума с два микрофона. Продажбите започват през септември на цена 64 долара за Nokia Micro Earbuds (TWS-311) и 69 долара за Nokia Micro Earbuds Pro (TWS-521).

Серията Go е най-достъпната в новото портфолио и засега в нея има само един модел - Nokia Go Earbuds+. Той разчита на 13 мм говорители за осигуряване на по-мощен бас, а освен това има рейтинг IPX4 за водоустойчивост и батерия за до 26 часа работа. Nokia Go Earbuds+ (TWS-201) ще се продават от август на цена около 34 долара.

И за финал стигаме до серията Solo, която включва handsfree решения за професионалисти като шофьори или пък куриери. Слушалките имат меко гумирано уплътнение за комфорт и стабилно фиксиране. Моделите Nokia Solo Bud и Solo Bud+ са по-достъпни, а вторите са с IPX4 рейтинг за устойчивост на водни пръски и пот. За по-качествен звук е серията Clarity Solo Bud с два микрофона и потискане шума с технологията Qualcomm cVc. В нея са моделите Nokia Clarity Solo Bud и Clarity Solo Bud+ - вторите включват шумопотискане и IPX4 рейтинг.

Nokia Clarity Solo Bud+ ще се продават от този месец на цена 59 долара. През август очакваме на пазара да се появят Nokia Solo Bud (SB-101) за 29 долара, Solo Bud+ (SB-201) за 39 долара, Clarity Solo Bud (SB-401) за 59 долара, Clarity Solo Bud+ (SB-501) за 59 долара и жичните Nokia Wired Buds (WB-101) за 6 долара.

Източник: HMD Global