Новите смартфони на HMD Global ще включват оптика от ZEISS

Новите смартфони на HMD Global ще включват оптика от ZEISS

Смартфоните на Nokia бяха известни с ексклузивната употреба на оптика от германската компания ZEISS, което имаше голямо значение за доброто им представяне във фотографско отношение. В новите телефони с марката на Nokia, които са дело на HMD Global, логото на ZEISS липсва, но съвсем скоро това ще се промени. Финландската компания обяви, че е сключила ново дългосрочно споразумение с германските оптични специалисти, което цели да постави нови стандарти в качеството на изображенията от камерафони.

Засега няма повече информация кога ще видим първите продукти от съвместната работа, но това ще стане още тази година. Не е изключено съобщението да ни подготвя за премиерата на първото устройство на HMD Global от висок клас, за което отдавна се говори, че ще разчита на решения на ZEISS. Според официалната информация амбицията е да се подобри работата с изображения в смартфоните, като се обърне внимание на цялата екосистема – софтуер, услуги, качество на дисплея, дизайн на оптиката и т.н.

Компаниите посочват, че партньорството ще доведе до разработката на нови възможности за работа с изображения, които ще поставят нови стандарти при мобилните устройства. Първото бизнес споразумение между Nokia и ZEISS беше подписано през лятото на 2005 година и доведе до появата на поредица впечатляващи камерафони в сериите N и PureView като Nokia N90, N95, N8, 808 PureView и Lumia 1020. Първото ново устройство с логото на германците може да се окаже Nokia 9, чийто прототип видяхме в края на май, а преди това се появи и в кратко видео.

Източник: HMD Global

  • Ако успеят да се доберат и до PureView технологията, която в момента е собственост на Microsoft, ще стане много хубаво. Заради тази технология на камерата още не съм минал на android. Просто не мога да си помисля да включа камерата, да заснема момент и тази функция да не е налице. Да приближиш снимката толкова много без тя да си загуби качеството - безценно!
    Wallker
  • и аз чакам с нетърпение. Бяха лидер в качеството на снимките (и не само). Нещата вървят добре за сега, дори и със супер-рискования експеримент с 3310, чиито продажби са много добри. Чакаме флагмана! Самсунг дръпнаха много през това време, дано видим реална конкуренция че към момента само iPhone но затворената операционна система не е удобна за много..
    obje
  • Да, и аз се зарадвах много когато четох сутринта. Ако пък изкарат предстоящия флагман с оптика ма ZEISS ще е идеално! Тогава бих взел отново Нокиа.
    Вито