Новите телефони на Motorola ще предизвикат LG G5 с модулен дизайн

Новите телефони на Motorola ще предизвикат LG G5 с модулен дизайн

Вече видяхме снимки на очакваните нови смартфони в серията Moto X на Motorola, които най-вероятно ще бъдат представени на 9 юни по време на събитието Lenovo Tech World, а междувременно с повече детайли за характеристиките на устройства се включва и Ивън Блас (@evleaks). Според негови източници Motorola подготвя поне два нови модела в серията Moto X и те ще се опитат да предизвикат LG G5 със своя модулен дизайн, който позволява разширяване на функционалността чрез включване на допълнителни задни панели.

Според него снимките, които видяхме наскоро, показват моделите Vertex и Vector Thin, споделящи възможността за ползване на модули. И двете устройства имат AMOLED дисплеи с диагонал 5,5”, но останалите характеристики се различават съществено. Vector Thin е устройството от по-висок клас с QHD резолюция на дисплея, чипсет Snapdragon 820, 32GB вградена памет и 3GB или 4GB RAM, а Vertex ще осигури Full HD панел, чипсет Snapdragon 625 и варианти с 2GB RAM /16GB ROM и 3GB RAM / 32GB ROM.

По отношение на камерите Vertex ще има 16–мегаписелов сензор със системи за фокусиране чрез лазер и фазова детекция, а Vector ще има 13МР камера с лазерен автофокус и оптична стабилизация. Според информацията Vector Thin ще е с дебелина на корпуса едва 5,2 мм, но и Vertex ще е подобаващо тънък с дебелина от 7 мм. Изтъненият профил ще е за сметка на батерията – 2600 mAh при Vector и 3500 mAh при Vertex.

По-интересен се оказва модулния характер на телефоните, който ще разчита на специални задни панели, свързващи се магнитно към конекторите върху задната част на моделите. Ивън Блас твърди, че Motorola ще пусне поне 6 модула, които се казват Amps, а част от тях ще са дело на външни производители. Тези на Motorola ще включат стерео говорители, допълнителна батерия, захват за камерата със светкавица и оптично приближение, пико проектор и удароустойчив панел със широкоъгълен обектив.

Източник: VentureBeat

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Абе не е модулен като G5, хайде и вие сега. Корееца се разглобява, батерията му се маха също. Това е капсуловано.
    strikercho
  • Добре, че взех Moto X Force, явно все пак той ще се окаже последния истински Moto смартфон. Дано да греша.
    Sage