Новите умни раници от Samsonite използват платформата Jacquard

Новите умни раници от Samsonite използват платформата Jacquard

Google представи проекта Jacquard през 2015 като платформа за добавяне на интерактивни възможности към облекла и аксесоари. Междувременно сме свидетели на все повече продукти, които използват решението.

Най-новите такива са две раници от Samsonite, Konnect-i Slim и Konnect-i Standard. В лявата презрамка и на двете са вградени таг и чувствителни на допир влакна. Тагът се свързва към смартфон чрез Bluetooth.

Възможностите за управление са доста разнообразни като например за регулиране на музикалния плейбек, активиране на таймер за снимане с камерата и т.н. Налична е и програмируема LED светлина за известия и други събития.

Самите раници включват водоотблъскваша материя и имат сребристи рефлективни акценти. За по-голямо удобство презрамките са с подплата, а освен това откриваме раздели за лаптоп с до 15.6-инчов екран и таблет. Налични са и разнообразни джобове за аксесоари.

Двете раници се различават по дизайн и размери, а по данни на Samsonite таговете Jacquard могат да издържат между 10 и 14 дни с един заряд. Зареждането става с Micro USB кабел. Konnect-i Slim е с цена 199.99 долара, а Konnect-i Standard струва 219.99 долара.

Източник: Samsonite