Новият Amazon Fire TV Stick Basic Edition може да се поръча и от България

Новият Amazon Fire TV Stick Basic Edition може да се поръча и от България

Amazon представи ново устройство за стрийминг на видео в серията Fire TV, което ще може да се поръча от над 100 страни, в които е налична услугата за гледане на видео Prime Video, включително и от България. Джаджата се казва Fire TV Stick Basic Edition и в локалните версии на Amazon в Европа струва 60 евро, но за ограничен период от време абонатите на Prime могат да я купят за 40 евро.

Доставката до България обаче се извършва от Amazon.com, където цената на устройството е 50 долара, а с останалите разходи се увеличава до 85 долара (тук влизат и 14 долара депозит за митнически разходи).  Устройството предлага четириядрен процесор, 1GB RAM, 8GB памет, 802.11ac Wi-Fi и поддръжка на High Efficiency Video Codec (HEVC) и Dolby Audio.

Джаджата е с идентичен хардуер с обикновената версия на Fire TV Stick, която е на цена 40 евро, но се продава с обикновено дистанционно, което не поддържа гласови команди за Alexa. Това означава, че потенциалните купувачи могат да спестят пари като закупят устройството от някоя европейска страна.

Абонаментът за Prime Video струва 3 евро на месец за първите 6 месеца, а след това става 6 евро. Услугата осигурява неограничен достъп до сериали като The Tick, American Gods и The Man in the High Castle, а на 8 декември стартира втория сезон на The Grand Tour с Джереми Кларксън. Fire TV Stick Basic Edition осигурява достъп още до Netflix, YouTube и над 4000 приложения и игри.

Източник: Amazon