Камерата на iPhone X изравни оценката на Huawei Mate 10 Pro в тестовете на DxOMark

Френската компания DxOMark не закъсня да изпробва камерата на новия iPhone X и както предположихме при тестовете на iPhone 8 Plus, новото устройство успя да получи по-добра оценка от своя по-голям и по-евтин събрат. Като цяло смартфонът с изрязан дисплей не успя да детронира Pixel 2 от първото му място, но се доближи максимално близо до него. iPhone X получи обща оценка 97, което е само с една точка под Pixel 2 и тoчно колкото наскоро получи Huawei Mate 10 Pro.

Препоръчани оферти

Смартфонът на Аpple обаче успява да си осигури 101 точки във фотографските тестове, което е с 2 точки над постигнатото от Pixel 2 и само с една точка над резултата на Mate 10 Pro и Samsung Galaxy Note8. iPhone 8 Plus остава по-назад с фотографска оценка 96. По отношение на записа на видео iPhone X получава 89 точки, което е по-малко от Mate 10 Pro (91) и Pixel 2 (96), но точно колкото получи и iPhone 8 Plus. Все пак и това е по-добър резултат от 84-те точки на Galaxy Note8.

DxOMark тества различни аспекти на камерата, а крайната оценка се формира от отделните резултати, така че можем да научим повече за представянето на камерата на iPhone X. Компанията посочва, че с оценка от 101 устройството застава на върха в класацията по отношение на фотографските си възможности. Сред силните му страни са много добрата експозиция, HDR режимът, точното цветопредаване, улавянето на много детайли с нисък шум и естествено изглеждащият боке ефект в портретен режим.

Източник: DxOMark