Новият блокчейн смартфон на HTC ще бъде по-достъпен

Новият блокчейн смартфон на HTC ще бъде по-достъпен

Наскоро разбрахме, че HTC подготвя наследник на блокчейн смартфона Exhodus 1, за който вече знаем, че ще носи името Exodus 1s. Моделът ще е по-евтин от предшественика си, като ще е с цена в диапазона между 250 и 300 долара, а премиерата му ще е през третото тримесечие на годината. Макар да не споделят детайли около параметрите на бъдещия смартфон, от тайванците научаваме, че той ще може да функционира като „full node“. Това означава, че устройството ще валидира и предава извършваните с Bitcoin трансакции.

Въпреки това моделът няма да може да добива криптовалути, споделя ръководителят на отдела по децентрализирани приложения в компанията – Фил Чен. За това ще са налични предложения от партньори на компанията. От HTC се надяват смартфонът да се хареса на потребителите, които са любопитни относно криптовалутите, и тези, които искат да подкрепят различни блокчейн проекти.

В момента записите за трансакциите на Bitcoin са с големина от 200GB, но според HTC е възможно на телефона да се намира по-малка „изрязана версия“. Пълният списък ще трябва да се съхранява на отделна SD карта. Новата функционалност ще натовари устройствата, като ще е необходимо тя да функционира през Wi-Fi, а освен това ще се завиши консумацията на енергия.

Подобно на предшественика си Exodus 1s ще поддържа портфейла HTC Zion, който може да съхранява редица видове криптовалути. Сред тях са Bitcoin, Ether и Litecoin, както и базираните на Ethereum токени ERC-20 и ERC-721. Компанията вече пусна Zion Vault SDK в GitHub, което ще позволи на разработчиците да подобрят софтуера.

Източник: Engadget

Оферти на деня