Новият Firefox за Android вече е в стабилна версия

Новият Firefox за Android вече е в стабилна версия

Mozilla работи върху изцяло нов Firefox за Android от над година, като тя премина през няколко етапа на разработка, за да достигне най-накрая до стабилна версия. Въпреки това в нея липсват някои от очакваните нововъведения.

Стабилната версия (v79) използва кодовата база от Firefox Preview/Beta и включва доста по-съвременен интерфейс. Полето за въвеждане на адрес е поставено в основата на екрана, а обновеният енджин GeckoView позволява постигането на по-висока производителност. Освен това са добавени повече опции за защита на личните данни, Collections (групи от раздели), поддръжка за тъмен режим и т.н.

На този етап обаче не е отключена поддръжката за всички разширения. Засега е налична опция за активирането само на девет от тях: uBlock Origin, Dark Reader, HTTPS Everywhere, Privacy Badger, NoScript Security Suite, Decentraleyes, Search by Image, YouTube High Definition и Privacy Possum. Новата версия е достъпна за някои потребители, като очакваме скоро да е налична за изтегляне от всички.

Източник: Android Police