Новият HP Spectre Folio има интересен дизайн и покритие от кожа

Новият HP Spectre Folio има интересен дизайн и покритие от кожа

HP ще се опита да изкуши търсещите компютри с по-нестандартен дизайн с новия Spectre Folio, който предлага покрит с естествена кожа корпус и хибридна конструкция, която му позволява да се трансформира в различни форми. Под коженото покритие откриваме скелет от магнезиева сплав и дънна платка с намалени размери, за да се осигури повече място за батерията - според HP тя е достатъчна за 18 часа работа.

Устройството осигурява процесор до Intel Core i7 от 8-о поколение, 8GB RAM, 256GB SSD и 13.3" FHD дисплей с технология на Intel за намалена консумация на енергия, но по-късно през годината ще има и опция с 4K панел. Хибридната конструкция позволява Spectre Folio да се ползва като лаптоп, таблет или за консумация на мултимедийно съдържание с издърпване на дисплея напред върху клавиатурата.

Поддържа се и стилус с над 4000 степени на отчитане на натиск. Продажбите на HP Spectre Folio в Щатите започнаха на цена от 1299 долара за версията с Core i5, 1399 долара за тази с Core i7 и 1499 долара за модел с Core i7 и LTE модем. През декември ще излезе вариант с 4K дисплей и оцветена в бордо кожа.