Вече можете да изтеглите есенното обновяване на Windows 10

Microsoft обяви, че започва разпространението на второто голямо обновяване на Windows 10 тази година (т.нар. Windows 10 October 2018 Update) и то може да бъде инсталирано още сега през Windows Update. Както обикновено компанията ще изпрати ъпдейта до съвместимите машини на етапи, за да подобри потребителското преживяване и да избегне евентуални проблеми. Ако не проверите през Windows Update, обновяването ще започне да бъде доставяно автоматично към съвместимите системи от следващата седмица.

Какво ново в Windows 10 October 2018 Update? Основната промяна е добавянето на нов облачен клипборд (активира се чрез Windows бутон + V), който позволява на потребителите на Windows 10 да споделят съдържание между различни компютри и да пазят история на копираното в облака. Полезно е, ако ползвате няколко компютъра в ежедневието си - у дома, в офиса или в движение.

Функцията Timeline, която синхронизира историята на използваните приложения между различни устройства, вече ще може да показва и посетени сайтове от Chrome и Firefox чрез специални добавки за тези браузъри. Microsoft Launcher за Android също ще получи достъп до Timeline, за да може да синхронизира повече действия и съдържание от Android в Windows 10. Функцията скоро ще е налична и за iPhone.

В началото на ноември се очаква и поддръжка за Timeline в Microsoft Edge, което ще осигури бърз достъп до сайтовете, които разглеждате, независимо дали са отворени в компютърнaта или мобилната версия на Edge. Ъпдейтът включва и приложението Your Phone, което позволява на потребителите с Android (7.0+) и iOS устройства да ги свържат с Windows 10. Версията за Android позволява бързо синхонизиране на последните снимки от телефона с компютъра и получаване и изпращане на текстови съобщения от компютъра чрез свързания телефон.

Подробен списък с множеството промени в ъпдейта има тук. Обновяването е налично и за инсталация на чисто през инструмента Media Creation Tool, което позволява създаването на инсталационен носител (USB памет, DVD или ISO).

 • Сложи си SSD. Разликата е огромна.
  tzincbg
 • При мен с харда 5400 оборота на моя лаптоп - 5 часа. :D Ето защо ползвам лаптопа си поне 2 пъти на година (заради умрелия хард диск и Windows). Още не съм инсталирал предпоследния голям ъпдейт.
  Dubspace
 • Ако компютъра е с SSD става бързо.
  chilko
 • Зависи колко неща имаш инсталирани, прекопира се цялата папка на Windows-a.Може и няколко часа. Ако ползваш/имаш само браузър :D, е малко наистина.
  StefiMo
 • При мен отне към 30 минути - изтеглянето и инсталацията.
  bladyy
 • Колко време отнема?
  Диян
 • Обновено. Всичко е ок.
  npet
 • Обновлението си дойде по каналния ред. Нищо не се изтри. Всички настройки, приложения и т.н. са си запазени.
  В@НК0
 • Може да изтрие ако имате файлове в диск С Аз не вярвам някой да си държи там важни неща.
  Диян
 • При мен се ъпдейтна и нямаше нищо изтрито. Your Phone е доста удобно.
  bladyy
 • На мен ми пази всички файлове без да съм правил копие ;)
  centur
 • Внимание! https://mspoweruser.com/some-users-are-complaining-the-windows-10-october-2018-update-is-deleting-their-files/ Направете си копие, преди да пускате ъпдейта.
  StefiMo