Новият лаптоп на Razer не е насочен към геймърите

Новият лаптоп на Razer не е насочен към геймърите

Razer представи най-новия си преносим компютър, Razer Book 13, който е с фокус върху продуктивността. Това е и първият модел на компанията със сертификация Intel Evo, което означава, че покрива определени изисквания за производителност, живот на батерията и т.н.

Book 13 разполага с IPS екран с диагонал 13.4 инча с опционално сензорно управление. Матовата версия без тази опция ще е налична с резолюция до Full HD+, а сензорният вариант ще е с до UHD+ и покритие Gorilla Glass. Съотношението на страните е 16:10.

Сред останалите параметри са уеб камера с резолюция 720p, два Thunderbolt 4 USB Type-C, USB Type-A и HDMI 2.0 портове, както и слот за памет карти и жак за слушалки. Клавиатурата включва системата за подсветка Razer Chroma, а от двете ѝ страни са разположени стерео говорители с технология от THX.

Охладителната система на устройството е с изпарителна камера, което позволява постигането на висока производителност при ниска температура. Лаптопът поддържа връзка с външна видеокарта през Thunderbolt.

Book 13 идва с 11-о поколение Intel Core i5 или i7 процесор с графичен ускорител Iris Xe. Освен това са налични 8/16GB RAM и до 512GB SSD. Лаптопът предлага до 14 часа издръжливост с един заряд на батерията и поддържа технология за бързо зареждане. Конструкцията на Book 13 е алуминиева и издръжлива на издрасквания.

Преносимият компютър ще е наличен в бял цвят с цени в Европа от 1299.99 евро за базовия вариант с процесор Core i5 и резолюция Full HD и 1999.99 евро за този с Core i7 и UHD сензорен екран.

Източник: Razer