Telenor с трети сертификат Best in Test на umlaut

Telenor с трети сертификат Best in Test на umlaut

Telenor България обяви, че за трети пореден път получава сертификат Best in Test за представянето на своята мобилна мрежа. Както и преди е ставало дума, отличието се присъжда от компанията за измерване на мобилни мрежи umlaut, която е направила съпоставка между трите големи оператора в България. Категориите, в които Telenor показва най-добрите резултати, са две - Best rated user download speed и Best rated latency.

Сертификатът Best in Test е присъден на оператора за постигането на най-високата оценка от трите мобилни оператора в страната. Тестовете на umlaut са проведени в период от 24 седмици между март и септември тази година. Оценката е базирана на 50.3 милиона проби от 16 700 потребители, които покриват 96.8% от урбанизираната и 95.8% от неурбанизираната територия на страната.

 • Я ние в Норвегия сме били ти да знаеш
  nomercy
 • [img]https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/124719742_3705532139470792_8466031672055007593_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Vt6L54f5JHkAX8Oa3nz&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=7fc2708cdd0ee2b962d743c5bdcc6a73&oe=5FD1BF31[/img]

  https://www.lentata.com/page_19424.html?fbclid=IwAR0UOs9DsuuHnFbE5WS1B3NxLex4PXnbYhqN5A9wp5IP_BSUzqp9L1HvY_A
  Диян
 • И на практика е така като кривнеш малко извън населените места. Определено са с най-калпаво изградена мрежа.Да има влошаване на мрежата , за капак и лошите планове и да се чудиш при кой да се преместиш. То не е влошаване - винаги си е било така, просто не са мръднали. Даже скоро си обновиха картата след близо половин година застой и не можах да забележа никакви разлики спрямо старата. Просто на другаря Келнер не му се дават пари за инсталиране на ново оборудване и покритие и си надграждат и поддържат само направеното до момента. Всъщност им става може би втори или трети път като си обновяват картата и няма съществени разлики. Даже и с новия сертификат оценката за покритие е по-ниска от предното тестване.
  Maxthon
 • Теленор изглежда подготвят пускането на някакъв вид телевизия.Днес през приложението им ми излезе анкета с с въпроси "ползвате ли", "какъв вид, към кой оператор, в пакет ли, с мобилно приложение ли, до каква степен сте доволни(от 1 до 5), колко бихте плащали" излиза някакъв списък с канали "този списък допада ли ви?" (доста въпроси бяха) и ако искам 500 мб бонус че съм попълнил анкетата.
  AVKansazov
 • Да има влошаване на мрежата , за капак и лошите планове и да се чудиш при кой да се преместиш. То не е влошаване - винаги си е било така, просто не са мръднали. Даже скоро си обновиха картата след близо половин година застой и не можах да забележа никакви разлики спрямо старата. То въпросът е и на кой оператор картата му е най-точна. При А1 и Виваком съм попадал на места, където 4Г-то е отбелязано като “добро”, но в същото време или го няма, или едвам го хваща. Да, но поне 3Г сигурно имат на тези места (А1 специално), докато при Теленор дори и 2Г-то е слабо. Имам чувството, че поне в околностите на София до към Перник, не ползват 900 mhz дори за 2Г. Не казвам, че е така, просто така се държи мрежата им.
  defierofodds
 • И на практика е така като кривнеш малко извън населените места. Определено са с най-калпаво изградена мрежа.Да има влошаване на мрежата , за капак и лошите планове и да се чудиш при кой да се преместиш. То не е влошаване - винаги си е било така, просто не са мръднали. Даже скоро си обновиха картата след близо половин година застой и не можах да забележа никакви разлики спрямо старата. То въпросът е и на кой оператор картата му е най-точна. При А1 и Виваком съм попадал на места, където 4Г-то е отбелязано като “добро”, но в същото време или го няма, или едвам го хваща.
  Apple_fan
 • И на практика е така като кривнеш малко извън населените места. Определено са с най-калпаво изградена мрежа.Да има влошаване на мрежата , за капак и лошите планове и да се чудиш при кой да се преместиш. То не е влошаване - винаги си е било така, просто не са мръднали. Даже скоро си обновиха картата след близо половин година застой и не можах да забележа никакви разлики спрямо старата.
  defierofodds
 • И на практика е така като кривнеш малко извън населените места. Определено са с най-калпаво изградена мрежа.Да има влошаване на мрежата , за капак и лошите планове и да се чудиш при кой да се преместиш.
  STE1
 • Не съм ммого съгласен с вас!
  mjoy383
 • Гледайки картата им на покритие, мрежата им е най-зле от трите, дори на места 2Г мрежата им е зле. Поне така е видно от картата. И на практика е така като кривнеш малко извън населените места. Определено са с най-калпаво изградена мрежа.
  defierofodds
 • Гледайки картата им на покритие, мрежата им е най-зле от трите, дори на места 2Г мрежата им е зле. Поне така е видно от картата.
  Apple_fan
 • Дрън-дрън ... всеки оператор си избира (разбирай плаща) на "оценител", който обеснява, че това е най-добрият оператор в Европа, а може би и на Земята ... ⊙﹏⊙ .
  Kuzmanow