Новият Mac Pro е още по-мощен

Новият Mac Pro е още по-мощен

Единствената хардуерна премиера в рамките на WWDC беше свързана с представянето на обновената работна станция Mac Pro. Системата използва процесори Intel Xeon с до 28 ядра и предлага 6-канална памет с 12 слота за до 1.5TB RAM, осем PCIe слота и графична система от Radeon Pro 580X до Radeon Pro Vega II и Pro Vega II Duo. Компанията е предвидила и специална модулна архитектура на име Apple MPX Module, която осигурява над 500W мощност и интеграция с Thunderbolt. Компютърът може да ползва два такива модула с две карти Radeon Pro Vega II Duo за общо 56 терафлопа изчислителна мощ и 128GB графична памет.

Системата включва и Afterburner - това е програмируем ASIC за ускоряване обработката в нативни формати, без да е необходимо да се прилагат междинни стъпки, включително и формати директно от камерата. Благодарение на добавката Mac Pro може да декодира в реално време до три потока 8K ProRes RAW видео и 12 потока 4K ProRes RAW видео. Компютърът е с дизайн, който донякъде напомня на кухненско ренде, и има стоманена рамка и алуминиев корпус, който се сваля за осигуряване на 360-градусов достъп до компонентите. Захранването е с мощност 1.4 киловата.

Компютърът е съпроводен от монитора Pro Display XDR, който е с диагонал 32" и осигурява резолюция от 6016 x 3384 с над 20 милиона пиксела. Дисплеят поддържа разширена цветова гама P3 с 10-битов цвят за пресъздаване на повече от 1 милиард цвята. Добавена е и система за подсветка с яркост 1000 лумена, която може да достигне пикови стойности 1600 лумена. Панелът може да се комбинира с опционална стойка или да се монтира на друго място чрез VESA адаптер. Както може да се предположи, цената на тези продукти за професионална употреба не е никак ниска. Цената на Mac Pro започва от 5999 долара и вероятно ще надхвърли 30 000 долара, а продажбите ще стартират през есента. Цената на Pro Display XDR започва от 4999 долара, стойката струва 999 долара, а VESA адаптерът е на цена 199 долара.

Източник: Apple

Оферти на деня

 • За бедняци като мен 🖥 или 💻. Отлични машини са и общо взето си заслужават парите.
  Ванката
 • -
  npet
 • Извинявам се за коментара, но само на мен ли отпред ми прилича на това. :D
  [img]https://wmf.bg/media/catalog/product/cache/1/image/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/6/4/644416030.jpg[/img]
  board
 • -
  npet
 • новата ТЕСЛА е по-евтина от този компютър , браво на Тим Кук Хаха, точно за това говорех - това е машина, с която да изкарваш пари, теслата е машината, с която да губиш пари, но всеобщото мнение ще е, че е прекалено скъп.
  Нищо, че за всеки бизнес, в който искаш да свършиш нещо качествено трябва да инвестираш поне 20-30k $ ако е за компютър от епъл всеобощото мнение е, че епъл са луди и само искат да смучат :lol:
  Един ютубър в днешно време прави повече пари от един клип отколкото ще му струва тази машина, напротив, бих казал, че е много по-евтина от тесла ако ти изкарва пари да си купиш колкото искаш тесли..
  radko89
 • новата ТЕСЛА е по-евтина от този компютър , браво на Тим Кук
  daniel _
 • Мнението е ясно, ако ти пести време, през което изкарваш повече пари, си заслужава. Ако не, но просто те кефи, стига да не влизаш в дълг заради него и не си лишил децата си от нещо важно, защо не, дерзай, щом те радва.
  tzincbg
 • Като знам потребителската аудитория на форума ще се забавлявам много на мненията сега :D
  radko89