Новият Razer Blade Stealth 13 е по-мощен

Новият Razer Blade Stealth 13 е по-мощен

Razer обнови компактния си преносим компютър,  предназначен за игри - Blade Stealth 13. Основната промяна спрямо наличната сега версия изглежда е в процесора.

Моделът ще използва най-ново поколение процесор от Intel Core i7-1165G7. Сред основните компоненти са още видеокарта GeForce GTX 1650 Ti, 16GB RAM и 512GB SSD. Според компанията новата машина е с до 2.7 пъти по-бърза при създаване на съдържание и до 20% при офис продуктивност спрямо предшественика си.

Друга интересна промяна е по отношение на 13-инчовия екран, който има опция за OLED сензорен панел с резолюция Full HD. Той покрива 100% от цветовото пространство DCI-P3. Отново е наличен и избор за LCD панел със същата резолюция и честота на опресняване 120 херца.

Конструкцията включва 2 х USB Type-A, 2 x USB Type-C порт и комбиниран жак за слушалки и микрофон. Сред безжичните опции за свързаност са Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1. Моделът разполага още с HD камера и клавиатура със система за подсветка Razer Chroma.

Razer са подобрили и звуковата система, която идва със софтуерно решение от THX, с което потребителите ще могат да правят по-задълбочени настройки. Новият Blade Stealth 13 ще е наличен още този месец с цени от 1799 евро и 1999 евро съответно за версиите с LCD и OLED панел.

Източник: Razer